Specialisaties Organic Agriculture

De masteropleiding Organic Agriculture heeft twee specialisaties en een Double Degree programma met het Institut Supérieur d'agroalimentaire Rhône-Alpes (ISARA-Lyon) in Lyon, Frankrijk.

Agroecology

Hierbij richt je je op de vele facetten van plantaardige en dierlijke productie in de biologische landbouw. Je kunt dan denken aan het verbouwen van gewassen zonder kunstmest, dierwelzijn en diergezondheid. Verder verdiep je je in ecologische processen in agrarische systemen. Zo zul je nader kennismaken met onderzoek naar bodemgezondheid, de dynamica van onkruiden en de relatie tussen gewassen of landbouwhuisdieren en ziekteverwekkers. Binnen de specialisatie is er bijzondere aandacht voor multifunctionele landbouw (landbouw afgestemd op natuur, recreatie, etc.). Tijdens je afstudeervak kun je bijdragen aan het ontwerpen van duurzame, multifunctionele landbouwsystemen. Dit kan in Nederland zijn, maar net zo goed in Zuid-Amerika of Afrika.

Sustainable Food Systems

Beter begrip van de mondiale en lokale agro-food netwerken is onmisbaar voor duurzame productie van gezond voedsel en hernieuwbare grondstoffen. In deze specialisatie richt je je op de maatschappelijke aspecten van duurzame voedselsystemen. Productie, verwerking en afzet van biologische producten wordt in toenemende mate beïnvloed door (inter-) nationaal beleid en wetgeving. Inzicht in deze aspecten is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van duurzame voedselproductie.  

Double degree Agroecology in cooperation with ISARA-Lyon

Deze specialisatie is een zogenaamd double degree samenwerkingsverband met het Franse Institut Supérieur d'agroalimentaire Rhône-Alpes (ISARA-Lyon). Dat wil zeggen dat je bij het afstuderen van zowel Wageningen University als van ISARA-Lyon een diploma krijgt. Na het afronden van het eerste jaar van deze master in Wageningen, verhuis je als student naar Lyon om daar een semester aan vakken te volgen. Het tweede semester van het tweede jaar werk je (in Lyon, Wageningen of elders) aan een afstudeervak (MSc thesis), dat door docenten van beide universiteiten wordt begeleid.

Meer informatie Double degree Agroecology