European Master Agroecology (double degree)

De double degree Agroecology is een Europese Master speciaal voor studenten die geïnteresseerd zijn in duurzame agricultuur en agroëcosysteem management. Deze specialisatie is onderdeel van de master Organic Agriculture en leert je de structuur en werking van complexe agroëcosystemen begrijpen.

Programma Europese Master Agroecology

Tijdens de masteropleiding Agroecology leer je landbouwsystemen en de voedselproductieketen te bestuderen, ontwerpen en evalueren. Daarnaast ontwikkel je creatieve oplossingen voor duurzame landbouw en de marketing van biologische producten.

Ga naar het studieprogramma

Agroecology in samenwerking met ISARA-Lyon
Het eerste jaar van het double degree programma Agroecology vindt plaats in Wageningen. Het tweede jaar studeer je in Frankrijk aan de universiteit Supérieur d'agroalimentaire Rhône-Alpes (ISARA-Lyon) in Lyon. Op deze manier profiteer je van de expertise van twee top universiteiten in Europea.

Wat is een double degree?
Wageningen University & Reserach biedt samen met Europese partneruniversiteiten een master programma waarbij je zowel in Wageningen als in het buitenland studeert. Op deze manier krijg je internationale en interculturele ervaring. Je ontvangt zelfs twee diploma's wanneer je afstudeert!

De Europese Master Agroecology geeft je:

  • Een multidisciplinaire benadering waarbij natuurwetenschap wordt gecombineerd met sociale wetenschappen en economie.
  • Twee diploma's wanneer je afstudeert.
  • De kans om te experimenteren met verschillende en vernieuwende leermethodes.

Toelating en inschrijving

Wil je graag deelnemen aan deze speciale Europese Master? Lees meer over de aanmeldingsprocedure.

Beroepen en toekomst

Als afgestuurde van de Europese Master Agroecology heb je kans op verschillende banen. Zo kan je bijvoorbeeld werken als wetenschapper bij een onderzoeksinstituut of als een consultant in de internationale ontwikkelingsbranche. Maar dat is nog niet alles, lees meer over de baanmogelijkheden.

Studenten vertellen

Wil je graag weten hoe het is om Agroecology te studeren? Studenten Kirt Hainzer en Blair van Pelt delen hun ervaringen. Lees hun verhaal.