Studentinformatie

Toelatingseisen Master

Toelatingseisen voor Nederlandse studenten. Om je aan te melden voor een MSc opleiding moet je voldoen een aantal eisen.

Dit zijn:

  1. Een relevant BSc diploma (of equivalent) op het gebied van science.
  2. Een gemiddelde van 70% van de maximaal te behalen score.
  3. Vloeiend geschreven en gesproken Engels.
  4. Goede vaardigheden in wiskunde en/of statistiek.

Kijk voor de specifieke toelatingseisen per studie op de opleidingswebsites.


Alle documenten moeten aangeleverd worden als pdf documenten. Let op: zodra je de documenten hebt opgestuurd, worden ze bezit van de toelatingscommissie. Stuur daarom geen originelen op.

Wat te doen als je bachelordiploma nog niet beschikbaar is?
Wanneer je nog niet bent afgestudeerd voor je bacheloropleiding, lever dan een kopie van je diploma in zodra deze wel beschikbaar is. De Toelatingscommissie kan een voorlopige toelating verlenen op basis van je cijferlijst, relevant onderzoek of een officiële brief van de universiteit die bevestigt dat je aan alle toelatingseisen zult voldoen vóór de deadlines.

NB. Voor je inschrijving heb je gecertificeerde kopieën van je bachelordiploma en cijferlijst nodig. Als je geen gecertificeerde kopieën hebt, kom dan langs bij Wageningen University met je originele diploma en cijferlijst, zodat de Student Service Centre deze kan kopiëren voor je dossier. Zonder deze documenten kunnen we je niet inschrijven.

Studeren met een beperking.
Als je niet aan alle toelatingseisen voor de MSc opleiding kunt voldoen omdat je een beperking hebt (bijvoorbeeld dyslexie), neem dan contact op met de Studentenbegeleiding om een afspraak te maken met een van de begeleiders. Zij kunnen kijken naar jouw mogelijkheden.