College Wageningen University

Waarom Wageningen?

De universiteit, onderdeel van Wageningen University & Research, biedt bachelors en masters onderwijs gericht op de thema's gezonde voeding en leefomgeving. Inhoud en kwaliteit van onderwijs staan voorop. Studenten hebben de universiteit voor het twaalfde jaar op rij gekozen tot Beste Universiteit, volgens de Keuzegids Universiteiten.

Wageningen in vogelvlucht

Internationaal karakter

Met 25% internationale studenten vanuit meer dan 100 verschillende landen, is de universiteit de eerste Nederlandse universiteit met internationale accreditatie. Deze is toegekend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Wageningen geniet een eigen speciale, internationale sfeer. De uitwisseling van studenten beperkt zich namelijk niet tot het kennisvlak. Zij introduceren ook culturen, opvattingen en gebruiken. Dit biedt Wageningen een open en relaxte sfeer. Maar ook allerlei internationale feesten, culturele activiteiten, winkeltjes en restaurants.

Tijdens diverse onderdelen van je studie krijg je de kans om zelf naar het buitenland te gaan. Voorbeelden hiervan zijn internationale uitwisseling, stage of het volgen van een minor.

Maatschappelijk betrokken

Wageningse studenten zijn betrokken bij de maatschappij. Je wordt opgeleid voor een actieve rol in het verbeteren van de kwaliteit van leven en maatschappij. Master gehaald? Dan kun je aan de slag bij bedrijven, organisaties en overheid. Je doet immers al ervaring op tijdens je stages en praktijkgerichte opdrachten.

Campus

Op Wageningen Campus zit een groot deel van onderzoek en onderwijs fysiek bij elkaar. Een fascinerende plek waar studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en ideeën uitwisselen.

In het grote onderwijsgebouw Forum vind je tal van onderwijsfaciliteiten. Forum heeft 80 collegezalen, lesruimten en practicumzalen, 23 pc-zalen, 300 individuele studieplekken en een grote bibliotheek die 14 uur per dag open is.

Het studentenaantal van de universiteit groeit. Om deze studenten goed te kunnen blijven bedienen is het nieuwe onderwijsgebouw Orion gebouwd. Orion is in september 2013 officieel geopend.

Er zijn verschillende plekken op de campus waar je gezellig wat met je medestudenten wat kunt eten en drinken. Bijvoorbeeld het Grand Café in Forum, de Spot in Orion, of je kan gaan lunchen in het Restaurant van de Toekomst. 

Wageningen biedt veel sportmogelijkheden. Bij Sports Centre de Bongerd kun je terecht voor verschillende sporten, van fitness, tennis en zwemmen, tot aquafit, yoga en knotsbal. Er zijn veel studentensportverenigingen en ook in de omgeving van Wageningen is genoeg te doen.

Wageningen Studentenstad

Wageningen ligt centraal in Nederland. Vanaf Utrecht ben je in 25 minuten op station Ede-Wageningen en vanaf daar is het nog 12 minuten met de bus naar de campus. 

Wageningen is een gezellige stad met alle faciliteiten die je nodig hebt: uitgaansmogelijkheden, winkels en goede sportfaciliteiten. Omdat Wageningen niet groot is, is alles is met de fiets bereikbaar.

Net buiten Wageningen zit je snel in de natuur. De uiterwaarden, weide, heide en bossen zijn heel dichtbij, ideaal als je van wandelen, hardlopen of fietsen houdt.