Studentenverhaal

Het is zeker een aanrader om de minor aan de WUR te volgen: op die manier weet je wat je kan verwachten

Ivy Beeren, student Nutrition and Health

Een pluspunt vind ik de keuzevrijheid die je hebt in vakken. Je kunt je vakkenpakket helemaal afstemmen op wat je wil leren
Ivy Beeren, student Nutrition and Health

Sinds het begin van de studie Voeding en Diëtetiek was ik geïnteresseerd in onderzoek en was ik vrij zeker dat ik verder wilde studeren. Ik had de master Nutrition and Health daarom al snel op het oog. In september 2018 ben ik hiermee gestart.

Minor

Om de universiteit beter te leren kennen besloot ik mijn minor aan de WUR te volgen. Zo kwam ik er achter of de universiteit wel echt bij mij zou passen. Een schakelprogramma is niet nodig tussen deze twee opleidingen. Het is daarom zeker een aanrader om de minor aan de WUR te volgen: op die manier weet je wat je kan verwachten. Een bijkomend voordeel is dat je bepaalde vakken in je master kan overslaan en in plaats daarvan zelf andere vakken kunt kiezen.

Master

Een pluspunt vind ik de keuzevrijheid die je hebt in vakken. Zo kun je je eigen specialisatie kiezen en binnen die specialisatie heb je nog keuze in de vakken die je wil volgen. Je kunt je vakkenpakket dus helemaal afstemmen op hetgeen je wil leren. Verder wordt er rekening gehouden met je vooropleiding. Als je een HBO achtergrond hebt dan ga je, in overleg met een studieadviseur, vakken volgen zodat je geen achterstand zult hebben ten opzichte van studenten die een WO bachelor hebben gevolgd. Bijvoorbeeld statistiek wordt stapsgewijs uitgelegd en opgebouwd zodat je daarin op gelijk niveau bent. Het leertempo vind ik tijdens de master wel hoger: er is meer leerstof en de periodes zijn korter. Desondanks lukt het me vooralsnog goed om alles bij te houden. Gelukkig is er nog voldoende vrije tijd over en kan ik het goed combineren met mijn bijbaan als diëtist.

In de loop van het volgende schooljaar zal ik gaan beginnen met het schrijven van mijn thesis. Ik ben nog niet helemaal zeker welk onderwerp en welke richting het gaat worden, maar waarschijnlijk in interventie- of epidemiologische studie. Wordt vervolgd!

Meer over Nutrition and Health