Studentenverhaal

Ik wil me meer richten op wetenschappelijk onderzoek en me verdiepen in moleculaire plantenbiologie

Student Plant Biotechnology
Vooropleiding: HLO Moleculaire Plantenbiologie, HAN

Momenteel doe ik mijn afstudeeronderzoek waarbij ik kijk naar eiwit-eiwit interacties in de plant tijdens pathogeen infectie
Tieme Helderman, student Plant Biotechnology

Vooropleiding

Al tijdens mijn vorige opleiding, Hoger Laboratorium Onderwijs (HLO) specialisatie Moleculaire Plantenbiologie, werd het me duidelijk dat ik me meer wou richten op wetenschappelijk onderzoek. Hoewel ik affiniteit heb met werken op het lab zie ik mezelf later niet fulltime op het lab staan. Ook wou ik mijn kennis verdiepen in moleculaire plantenbiologie. Dit heeft mij doen besluiten de master Plant Biotechnology te volgen.

Overstap

Mijn master heb ik samengesteld met een studieadviseur. Tijdens mijn hbo had ik al een minor gevolgd aan de WUR, hierin had ik al een aantal mastervakken gevolgd. Wat mij erg aansprak aan de master Plant Biotechnology aan de WUR is dat je alle vakken zelf kan kiezen hierdoor kan je je kennis heel erg specialiseren of juist verbreden. Nu een jaar verder kan ik zeggen dat de overstap van HLO naar universiteit helemaal niet zo groot is; het enige verschil is de snelheid waarmee de stof behandeld word. Ik heb daarom nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om een master te doen.

Thesis, stage en toekomst

Momenteel volg ik de specialisatie in Molecular Plant Breeding and Phytopathology binnen de master Plant Biotechnology. In het eerste jaar van mijn master heb ik met name vakken gevolg met betrekking tot plantveredeling en fytopathologie. Momenteel doe ik mijn major thesis (groot afstudeeronderzoek) bij het Department of Phytopathology waarbij ik kijk naar eiwit-eiwit interacties in de plant tijdens pathogeen infectie. Dit onderwerp spreekt me heel erg aan en ik ben dan ook van plan om mijn minor thesis of stage binnen dit onderwerp te gaan doen, maar dan in het buitenland. Na mijn master zou ik graag verder willen gaan in het wetenschappelijk onderzoek, misschien een PhD?


Meer over Plant Biotechnology