Studentenverhaal

Ik wilde verder kijken dan alleen communicatie

Student Communication, Health and Life Sciences
Vooropleiding: Communicatie, HAN

Tijdens een multidisciplinair project hebben we met zeven studenten van verschillende studies een plan gemaakt om de binnenstad van Amsterdam op een onverwachte manier groener te maken
Lotte Jacobs, student Communication, Health and Life Sciences

Doorstuderen
Tijdens mijn laatste jaar studeren aan de HAN werd het voor mij duidelijk dat ik nog niet toe was aan een baan. Ik wilde graag nieuwe kennis vergaren en beter analytisch leren denken. Bovendien lagen de kansen op de arbeidsmarkt niet erg gunstig. Dit gaf de doorslag; ik wilde verder met een Master. Mijn interesses liggen erg breed, dus ik stond open voor een groot aantal studies. Ik wilde verder kijken dan alleen communicatie. Ik kon niets vinden dat aansloot, tot ik een e-mail van mijn studiebegeleider op de HAN ontving over de mogelijkheid tot een Master Communication, Health and Life Sciences bij Wageningen Universiteit.

Tweejarige master
Na wat meer onderzoek bleek deze master zich o.a. te richten op landbouw en gezondheid. Deze richtingen sloten beide erg goed aan bij mijn specialisaties tijdens mijn minor en scriptie. Bovendien sprak het mij aan dat  de  master aan de WUR twee jaar duurt, in tegenstelling tot masters aan andere universiteiten. Je volgt nog een heel jaar vakken, je test en ontwikkelt je kennis tijdens een stage en je hebt veel mogelijkheden voor studie of stage in het buitenland.

Nieuwe inzichten
Een jaar verder kijk ik tevreden terug op de keuze die ik toentertijd heb gemaakt. Het staat mij erg aan om op strategisch niveau bezig te zijn met communicatie, maar tegelijkertijd een brug te slaan tussen de praktijk en de wetenschap. Met de mogelijkheid tot het vrij kiezen van vakken heb ik mijzelf gespecialiseerd in voeding en gezondheid. Daarbij heb ik ook twee exacte vakken gevolgd, inclusief practica. Geweldig om deze praktijk mee te mogen maken en tegelijkertijd een beter inzicht te krijgen in het vakgebied waarin je later wilt werken.

Multidisciplinair project
Tijdens het eerste jaar master was er, naast alle vakken, ook een multidisciplinair project waarbij we met zeven studenten van verschillende studies de binnenstad van Amsterdam op een onverwachte manier groener moesten maken. Het was heel leerzaam om met meerdere disciplines samen te werken en uiteindelijk heeft het resultaat zelfs in het Parool en de Volkskrant gestaan. Leuke bijkomstigheid! Op het moment volg ik nog een extra minor in voedselveiligheid en ben ik op zoek naar en onderwerp voor mijn scriptie. Na afloop van de scriptie hoop ik op stage te gaan in Zuid-Amerika.

Meer over Communication, Health and Life Sciences