MOOC

Landscape Governance: Collaborating Across Sectors and Scales

Neem deel aan deze open en online cursus en vind lokale oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op basis van samenwerking en innovatie. Doe kennis en vaardigheden op voor de ontwikkeling en implementatie van een effectief landschapsbeheer dat ‘the power of place’ inzet om stakeholders te mobiliseren en te verenigen.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 3 augustus 2021 tot di 5 april 2022

di 7 december 2021 tot di 2 augustus 2022

Datum

di 7 december 2021 tot di 10 mei 2022

di 5 april 2022 tot di 6 september 2022

Duur 4 weken, 1-3 uur per week
Prijs € 87,00
Certificaat Lesstof gratis, voeg een geverifieerd certificaat toe voor €87
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

De toenemende mondiale complexiteit en onderlinge verbondenheid biedt zowel kansen als uitdagingen om met klimaatverandering, voedselonzekerheid, uitputting en degradatie van grondstoffen en conflicten wegens schaarste om te gaan. De oplossing voor veel van deze problemen vraagt om internationale aandacht én om lokale actie. Neem deel aan deze online cursus en leer stakeholders te verenigen en bestuurlijke structuren, processen en partnerschappen te ontwikkelen waarmee je troeven kunt uitspelen en bedreigingen kunt indammen.

Het behalen van doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) en het realiseren van verantwoorde en productieve landschappen kan alleen met de hulp van betrokken stakeholders. Daarom is landschapsbeheer van cruciaal belang om de vele afwegingen en onderlinge betrekkingen tussen de sectoren en schalen op de juiste manier met elkaar in evenwicht te brengen.

Tijdens deze cursus leer je vanuit een nieuw perspectief naar een landschap en het beheer ervan te kijken. Met het landschap als vertrekpunt leer je ruimtelijk te denken en grensoverschrijdende bestuurlijke mogelijkheden te verkennen, waarmee je de statische, traditionele bestuurlijke niveaus en barrières overstijgt. Je maakt kennis met de rollen, behoeften en mogelijke bijdragen van stakeholders en met de dynamiek die participerend samenwerken met meerdere stakeholders en meerdere sectoren met zich meebrengt. Als je eenmaal bent ingeschreven voor de cursus, word je meegevoerd naar spannende levensechte landschappen die bol staan van wereldwijde ervaringen. Ervaar hoe effectief beheer, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden, altijd leidt tot innovatie en duurzame landschapsontwikkeling.

Door deel te nemen aan deze cursus word je uitgedaagd om de rollen van beleidsmedewerkers en instellingen op een uiterst interactieve wijze te beoordelen. Op mondiaal niveau leer je over de vele internationale kaders die een essentiële rol binnen het geheel spelen.

Sustainable and Inclusive Landscapes | Professional Certificate Programme

Wil je meer? Het complete Online programma Sustainable and Inclusive Landscapes bevat alle programmaonderdelen om je klaar te stomen voor jouw missie: het versterken van je landschappen. Met het volgen van het programma leer je ‘the power of place’ te benutten en jouw carrière als landschapsleider naar een hoger plan te tillen. Het programma bestaat uit de volgende cursussen (MOOCs):

  Lees meer

  Wat je gaat leren

  • Hoe kun je buiten de gebruikelijke bestuurlijke kaders denken?
  • Hoe kun je de dynamiek tussen stakeholders en andere betrokkenen optimaal inzetten voor een succesvol landschapsbeheer?
  • Hoe ontwikkel je strategieën om conflicten met stakeholders om te vormen naar inclusieve partnerschappen?
  • Waarom vormen instellingen, beleidsregels en wetten een onmisbare sleutel vormen tot het ontwikkelen van landschappen?
  • Hoe kun je organisaties, beleidsregels en wetten als nuttig instrument inzetten voor landschapsbenaderingen?

  Maak kennis met de docenten