MOOC

Landscape Finance: Investing in Innovation for Sustainable Landscapes

Dicht de kloof tussen de financiële wereld en landschapsontwikkeling. Vind je weg in het doolhof van financiële stromen, mechanismen en eisen om tot grensverleggende businesscases en modellen voor duurzame landschapsontwikkeling te komen.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 3 augustus 2021 tot di 5 april 2022

di 7 december 2021 tot di 2 augustus 2022

Datum

di 7 december 2021 tot di 10 mei 2022

di 5 april 2022 tot di 6 september 2022

Duur 4 weken, 1-3 uur per week
Prijs € 82,00
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €82.
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

Een gedegen planontwikkeling voor landschappen vraagt om innovatieve interventies die alle sectoren en schalen bestrijken. Publieke- en private geldschieters mogen dan wel bereid zijn te investeren: er zijn vaak nog de nodige horden te nemen. Geïntegreerde landschapsinvesteringen kunnen alleen uitgroeien tot financierbare projecten wanneer de lokale bewoners, de verantwoordelijken en de financiële wereld op dezelfde golflengte zitten.

Kom je uit de financiële wereld en wil je de zaken eens vanuit het kader van landschapsontwikkeling bekijken? Of werk je juist in- of voor een landschap en wil je graag financiële middelen mobiliseren? Neem dan deel aan deze open online cursus en breng de twee werelden dichter bij elkaar. Doe waardevolle inzichten op, en motiveer en benut beleggers om te investeren en verdiep je in de noodzaak van innovatieve financiering in de realisatie van landschappen.

Financiële experts vertellen je over hun ervaringen met baanbrekende investeringen. Je wordt wegwijs gemaakt in investeringen met meerdere sectoren en stakeholders die allemaal hun invloed hebben op het invullen en beheren van toekomstige landschapsfuncties..

Volg deze MOOC en maak je op een luchtige en zeer interactieve manier de juiste termen en concepten eigen. Leer hoe je meervoudige waarden met de juiste investering kunt bereiken. Ontdek hoe je de uitvoering van een investering kunt stimuleren, veiligstellen en coördineren. Bovendien leer je tijdens de cursus geïntegreerde investeringsstrategieën te ontwikkelen waarmee je landschapsleiders en investeerders kunt ondersteunen in het realiseren van hun doelen.

Sustainable and Inclusive Landscapes | Professional Certificate Programme

Wil je meer? Het complete Online programma Sustainable and Inclusive Landscapes bevat alle programmaonderdelen om je klaar te stomen voor jouw missie: het versterken van je landschappen. Met het volgen van het programma leer je ‘the power of place’ te benutten en jouw carrière als landschapsleider naar een hoger plan te tillen. Het programma bestaat uit de volgende cursussen (MOOCs):

  Lees meer

  Wat je gaat leren

  • Hoe kunnen geïntegreerde landschapsinvesteringen financiële waarde toevoegen?
  • Welke kapitaalbronnen zijn beschikbaar voor geïntegreerde landschapsinvesteringen?
  • Welke soorten financiële mechanismen kunnen geïntegreerde landschapsinvesteringen ondersteunen?
  • Hoe kun je met ‘blended finance’ geïntegreerde landschapsinvesteringen ondersteunen?
  • Hoe coördineer je financiën op een landschapsschaal met oog voor institutionele doelstellingen?

  Maak kennis met de docent

  //wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

  //wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f