Opleidingen en Cursussen
Om de mondiale uitdagingen waarvoor onze samenleving zich gesteld ziet aan te kunnen pakken, leidt Wageningen University & Research professionals van over de hele wereld op. Door kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan te bieden - van gezonde voeding tot de leefomgeving - richt WUR zich op educatieve ecosystemen voor een 'leven lang leren', uiteenlopend van bachelor en master opleidingen en MBA's tot summer schools, online cursussen en MOOCs.
Maatwerk Trainingen
Door nauw samen te werken met de groenste en meest duurzame universiteit ter wereld, brengen we Kennis in Actie door trainingsprogramma's op maat te ontwerpen. Wageningen University & Research (WUR) heeft veel expertise, technologie, faciliteiten en ideeën in huis.
Alle Opleidingen en Cursussen
21 Geplande activiteiten
-
Omgaan met een pandemieIn deze korte interdisciplinaire cursus verwerf je basiskennis over de verspreiding, preventie en bestrijding van besmettelijke ziektes, krijg je handvatten aangereikt om je organi...
-
Feeding Cities: versterken van voedselsystemen in stedelijke gebiedenOntdek de meest recente concepten, internationale ervaringen, methoden en benaderingen voor het versterken van stedelijk voedselbeleid en -planning.
-
Cursus VoedselwetgevingKrijg meer inzicht op het gebied van Europese voedselwetgeving en de verschillende verordeningen.
-
Globale Gezondheid: naar Gezondheid voor Mens, Dier en PlantTijdens deze cursus verwerf je kennis en inzichten om beter te adviseren en het beleid te beheren voor Global One Health in je eigen land.
-
Cursus Na-oogsttechnologieProgramma waarbij kennis en actuele inzichten op het gebied van na-oogsttechnologie besproken worden.
-
Cursus Gastronomische wetenschap voor voedingBlended cursus voor chefs, koks en voedselveranderaars die meer willen weten over de wetenschap en ontwikkelingen op het gebied van gastronomische voeding.
-
Cursus Data-analyse voor MetabolomicsOntdek op basis van workshops en lezingen de uitdagingen in metabolomics data-analyse en leg een goede basis voor de analyse van metabolomics data.
-
Cursus Effectieve analyse van Big Data in RLeg een goede basis voor het verwerken van big data in R tijdens deze cursus.
-
Cursus Toegepaste statistiekNa afloop van deze cursus ben je in staat om de algemene principes van proefopzet, data-analyse en modellering toe te passen in je eigen onderzoek.
-
Voedselsystemen voor gezonder en duurzaam voedselBedenk oplossingen om bestaande voedselsystemen overal ter wereld gezonder en duurzamer te maken.
-
Bestuur en voedselveiligheid in internationale voedselketensLeer voedselveiligheid in de gehele waardeketen te beoordelen en belanghebbenden te stimuleren deze te verbeteren tijdens deze cursus.
-
Veerkrachtige en duurzame voedselsystemen voor een voedselveilige toekomstIn deze cursus leert je hoe je interventies, strategieën en beleid voor veerkrachtige en duurzame voedselsystemen binnen je eigen lokale context kunt ontwikkelen.
-
Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groenDeze cursus informeert over de actuele stand van zaken van het EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen in relatie tot Vlaanderen en Nederland.
-
Landbouw inzetten voor voedsel- en voedingszekerheidDeze cursus bespreekt hoe het huidige landbouwbeleid en -programma’s aangescherpt kunnen worden zodat ze optimaal kunnen bijdragen aan voedsel- en voedingszekerheid voor iedereen.
-
Cursus Balanceren tussen voedingswaarde en duurzaamheidOntdek de uitdagingen, oplossingen en laatste ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid en voedingswaarde in voeding.
-
Cursus Datagestuurde agri-food businessDeze cursus biedt inzicht in de complexe ontwikkelingen van digitalisering in de AgriFood sector en ideeën hoe je hiermee kunt omgaan in je eigen organisatie.
-
Cursus Methodologie voor voedselconsumptieonderzoekDeze cursus biedt de laatste kennis en inzichten over het uitvoeren van voedselconsumptieonderzoek voor toepassing in verschillende studies en advies.
-
Cursus Validatie van chemische methodes voor residu analyseProgramma waarin de validatie methoden CD 2002/657/ EC, SANTE 11813/2017, CODEX CAC/GL 71-2009 worden besproken, met specifieke aandacht voor de CD 2002/657/ EC methode.
-
Online cursus de Basis van sensorisch onderzoekOnline cursus voor professionals met een voedingsachtergrond die kennis willen maken met de basis van sensorisch onderzoek.
-
Online Cursus Introductie op Locatie analysesDeze cursus is een introductie tot analyses op locatie. Het doel van dit programma is kennismaken met dit onderwerp en alle praktische toepassingsmogelijkheden.