Online master

Online Master Nutritional Epidemiology and Public Health

De master Nutritional Epidemiology and Public Health gaat dieper in op de relatie tussen inname van voedsel, voedingstoestand en gezondheid. Je wordt opgeleid tot epidemioloog voor het doen van observatie- en interventiestudies. Doel: het vinden van nieuwe manieren om ziektes te voorkomen en de gezondheid te bevorderen. Tijdens de master bestudeer je voedingsgerelateerde oorzaken van ziekten. Ook kijk je naar preventiestrategieën voor bevolkingsgroepen. Een derde invalshoek is de behandeling van ziekten. Met die drie invalshoeken – biomedisch, gedrag/omgeving en klinisch – versterkt de epidemiologie ons begrip over gezondheid en ziekte in relatie tot voeding. Ook helpt het om de effectiviteit van interventies te kwantificeren.

Organisator Wageningen University
Format Blended
Credits Erkend diploma

Over de opleiding Nutritional Epidemiology and Public Health

De online master Nutritional Epidemiology and Public Health is bedoeld als parttime studie. De werkdruk is ongeveer 20 uur per week. Dit geeft je de mogelijkheid om op een flexibele manier werk en studie te combineren. Het programma is daarom uitermate geschikt voor werkenden die door willen leren of die zich willen specialiseren.

Het eerste deel van het Engelstalige studieprogramma duurt twee jaar en biedt in deeltijd vakken aan. Je werkt ‒ op afstand ‒ nauw samen met docenten en medestudenten, via een online onderwijsplatform. Bovendien bevat het studieprogramma een verblijf van een week op de Wageningen Campus samen met de andere studenten van deze master.

Thesis en stage op maat

Het tweede deel van de opleiding is gereserveerd voor je stage en thesis. Die kun je op maat maken voor jouw omstandigheden en doen in één of twee jaar. Zo zijn er mogelijkheden om je stage en thesis uit te voeren in je eigen professionele werkomgeving, parttime of fulltime. Op de Engelstalige website vind je het volledige studieprogramma.

Ons team van onderzoekers en docenten hier aan de Wageningen Universiteit bieden je de mogelijkheid om een sterke theoretische achtergrond op te bouwen. We trainen je om kennis te maken met de nieuwste wetenschappelijke methoden. We hebben een vast aantal en volgorde van cursussen in onze online master. Wanneer je voor deze master kiest, kun je je hierin specialiseren:

OM_NEPH.jpg
  • Verschillende cursussen in epidemiologie, door te begrijpen wat epidemiologie is, maar ook door een grondige data-analyse uit te voeren op epidemiologische gegevens.
  • Om dit te begrijpen heb je een cursus statistiek nodig om een goede basis te krijgen.
  • Je zult kennis opdoen over hoe je de voedingsinname en de voedingsstatus kunt beoordelen en evalueren.
  • Je doet kennis op over voedingsfysiologie en hoe je een gerandomiseerde gecontroleerde studie uitvoert.
  • Je krijgt inzicht in de rol van voeding, levensstijl en lichaamssamenstelling bij de preventie en progressie van kanker, hart- en vaatziekten en diabetes mellitus en de behandeling daarvan.
  • Tenslotte maak je kennis met de volksgezondheidscyclus, een planningsmodel dat wordt gebruikt door professionals op het gebied van volksgezondheid om beleid en programma's te plannen, implementeren en evalueren.

Ga naar het studieprogramma van de online master (Engels)

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

WUR week

Deze master is volledig online. Er is slechts één uitzondering en dat is de WUR week. In het tweede jaar, organiseren we een week waarin iedereen van jouw jaar naar Wageningen komt. Je ontmoet elkaar en de onderzoekers in het echt, je bespreekt mogelijke afstudeerprojecten, je werkt samen met je medestudenten en we leiden je rond op de campus.

Waarom de master bij Wageningen?

  1. Unieke mogelijkheid om je naast je werk te bekwamen als voedingsepidemioloog
  2. Hoogwaardig online studieprogramma
  3. Al meer dan veertig jaar ervaring met onderwijs en onderzoek op het gebied van voeding

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de master Nutritional Epidemiology and Public Health moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen, zoals een relevant BSc-diploma met een Grade Point Average (GPA) van tenminste 70 procent en moet je voldoen aan de Engelse taaleisen. Daarnaast zijn goede computervaardigheden nodig, toegang tot breedband internet en je moet genoeg discipline en enthousiasme hebben om succesvol online te kunnen studeren. Relevante bachelordiploma’s zijn bijvoorbeeld Humane Voeding, Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen en Food Science and Nutrition. Studenten met diploma's van een andere bachelor kunnen, afhankelijk van de gevolgde vakken en/of relevante werkervaring, toch toelaatbaar zijn.

Neem voor meer informatie contact op met de studieadviseur via de contactbutton aan de rechterkant van de pagina.

Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen en de inschrijfprocedure vind je op de Engelstalige website.

Lees de toelatingseisen voor de master (Engels)

Werken na Nutritional Epidemiology and Public Health

De online master Nutritional Epidemiology and Public Health heeft als jonge studie nog geen uitgebreid alumniportfolio. Maar de carrièreperspectieven zijn vergelijkbaar met die van afgestudeerden Nutrition and Health. Zij beginnen hun loopbaan vaak als onderzoeker of PhD-student. Daarnaast gaan veel afgestudeerden aan de slag als adviseur of trainer. De meerderheid van de afgestudeerden vindt een baan op een universiteit of universitair medisch centrum, bij een onderzoeksinstituut, bij de nationale, regionale of lokale overheid, bij voorlichtingsorganisaties of bij internationale organisaties als WHO en FAO.

Vergelijken met andere opleidingen

Een vergelijkbare opleiding aan Wageningen University & Research is de master Nutrition and Health. Deze is echter breder van opzet, waarbij Epidemiology and Public Health één van de specialisaties is.

Ontmoet de docenten

Ga naar de Engelstalige website

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/5f7a28c7
//wur.faqtory.nl/widgets/categories/a799bc31