MOOC

Sustainable Food Security: Food Access

Wie bepaalt welk voedsel er op je bord ligt? In deze cursus leer je vanuit verschillende perspectieven wat er ten grondslag ligt aan de toegang tot voedsel en de besluitvorming over voedsel. Deze online cursus wordt aangeboden als MOOC en maakt deel uit van de XSeries ‘Food Security and Sustainability’.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 7 september 2021 tot di 3 mei 2022

di 4 januari 2022 tot di 6 september 2022

Datum

di 4 januari 2022 tot di 21 juni 2022

di 3 mei 2022 tot di 25 oktober 2022

Duur 6 weken, 6-8 uur per week
Prijs € 174,00
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €174.
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

Wat is er nodig om elke dag toegang te hebben tot veilig en voedzaam voedsel? In deze cursus onderzoek je hoe belangrijke spelers op huishoudelijk, lokaal, nationaal en internationaal niveau onderhandelen en keuzes maken over de toegang tot voedsel.

Je leert hoe de mate waarin een individu toegang heeft tot voedsel afhangt van de sociale en economische dynamiek op het niveau van het huishouden. Vervolgens ga je uitzoeken welke interacties er precies zijn tussen handelaren, detailhandelaren, producenten en kopers die de toegang tot voedsel op de lokale markt vormgeven. Op nationaal niveau zul je zien je hoe politiek en beleid invloed hebben op de toegang tot voedsel door onderhandeling over en afstemming van doelstellingen, instrumenten en bestuursvormen. Ook leer je hoe debatten en onderhandelingen bij internationale organisaties leiden tot voorwaarden voor de voedselhandel, die invloed hebben op de manier waarop de toegang tot voedsel wordt geregeld. Ten slotte combineer je je nieuwe kennis over de toegang tot voedsel op de verschillende niveaus om een beeld te vormen van het grote geheel, en laat je zien hoe de verschillende niveaus met elkaar in verband staan. In deze MOOC leer je kritisch na te denken over wat er op je bord ligt en wie er iets te zeggen heeft op die selectie.

Deze inleidende cursus wordt gegeven door docenten die al tientallen jaren universitair onderwijs geven en wereldwijd praktische ervaring hebben opgedaan in projecten over de toegang tot voedsel. Deze cursus is nuttig voor studenten, beleidsmakers op het gebied van voedsel en voeding, ontwikkelingswerkers en opleiders op internationaal, nationaal, huishoudelijk en individueel niveau.

Wat je gaat leren

  • De basisprincipes van toegang tot voedsel
  • Inzicht in de keuzes van actoren die de toegang tot voedsel beïnvloeden
  • Begrijpen welke dilemma's er zijn op huishoudelijk, lokaal, nationaal en internationaal niveau
  • Uitzoeken wat de precieze verbanden op het gebied van toegang tot voedsel zijn tussen niveaus en actoren

XSeries ‘Food Security and Sustainability’

Deze cursus maakt deel uit van de XSeries ‘Food Security and Sustainability’, waarin je meer leert over hoe we de toenemende en steeds welvarender wordende wereldbevolking op een duurzame manier kunnen voeden. De andere MOOCs in deze XSeries zijn Sustainable Food Security: Crop Production en Sustainable Food Production: The Value of Systems Thinking.

Maak kennis met de docenten

Andere interessante MOOCs

Vind je deze MOOC interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs:

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

//wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f