Studentinformatie

Aanmelden voor een Bacheloropleiding

Om je aan te melden voor een Bacheloropleiding moet je voor 1 mei een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink.

We raden je aan je aanmelding voor 1 augustus af te ronden zodat je tijdig, vóór 1 september bent ingeschreven.

In Studielink kun je de voortgang van je verzoek tot inschrijven volgen.

Controleer of je toelaatbaar bent

Controleer of je vooropleiding voldoet aan de toelatingseisen van de Bacheloropleiding.

>> Meer over de toelatingseisen

Dien een verzoek in via Studielink

Dien een verzoek tot inschrijving voor een opleiding van je keuze in via Studielink. Je kunt je via Studielink vanaf 1 oktober aanmelden voor het nieuwe studiejaar. Doe dit zo snel mogelijk en voor 1 mei!

>> Meer over een verzoek indienen

Matching

Het zal je niet ontgaan zijn: vanaf nu moet je voor 1 mei een definitieve keuze voor een opleiding hebben gemaakt. Wij bieden tegelijkertijd een extra matchingsactiviteit aan die jou de gelegenheid biedt om je keuze te checken. Deze online matching is verplicht voor elke bachelor studiekiezer uit Nederland die in Wageningen een opleiding wil volgen.

NB: Voor de BSc opleidingen Biotechnologie en Voeding en Gezondheid geldt een Numerus Fixus met decentrale selectie, voor deze opleiding moet je niet aan 'Matching' doen.

>> Meer over matching

Vul je betaal gegevens in

Vanaf 1 mei verschijnt op je ‘My To Do List’ in Studielink het verzoek om je betaalgegevens in te vullen. Vul deze zo spoedig mogelijk na 1 mei in!

>>Meer over betaalgegevens invullen

Maak je aanmelding compleet

Wanneer je hebt gekozen voor een betaalwijze anders dan digitale machtiging, ontvang je een betaalformulier. Wanneer we bepaalde documenten van je nodig hebben, ontvang je hierover bericht.

Stuur de benodigde documenten en eventueel het betaalformulier zo snel mogelijk op naar Wageningen University, Student Service Centre (SSC). Doe dit bij voorkeur vóór 1 augustus maar uiterlijk 31 augustus.

Heb je een verzoek tot inschrijving ingediend voor méér dan een opleiding, let dan op dat je het betaalformulier voor de juiste opleiding terugstuurt.

Ingeschreven voor de opleiding

Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan, word je door het SSC definitief ingeschreven aan Wageningen University. Na inschrijving verandert je status in Studielink van Verzoek tot Inschrijven naar Ingeschreven. Bovendien krijg je een Bewijs van Inschrijving via de post opgestuurd.

>> Meer over inschrijven

Aanvragen van studiefinanciering

Na het indienen van je verzoek tot inschrijving in Studielink kun je bij DUO studiefinanciering aanvragen.