Studentinformatie

ECTS & Diploma Supplement

Wageningen University heeft het ECTS compleet geïmplementeerd in het onderwijssysteem. Dat betekent dat alle informatie in de studiegids en studentenstatuut gebaseerd is op de ECTS principes, beschreven in het Bologna proces.

Na afstuderen ontvangen studenten automatisch (en zonder kosten) een in het engels opgesteld Diploma Supplement (zie voorbeelden rechts op pagina) conform het model dat door Europese Commissie, Raad van Europa en UNESCO/CEPES is ontwikkeld. In het Diploma supplement staat alle relevante informatie over de opleiding samengevat. Alle juridische en officiële informatie (kernpunt van ECTS), leeruitkomsten (kernpunt van ECTS), cijfers en grading table (kernpunt van ECTS).

ECTS Institutional Coördinator

De Institutionele ECTS Coördinator draagt zorg voor het commitment van het instituut over en de implementatie van de ECTS principes en mechanismen binnen een context van uitwisseling en accumulatie van studiepunten. Hij bewaakt de mechanismen voor correct gebruik van ECTS instrumenten. Hij is, samen met de Faculteits Coördinator, verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking (wat betreft ECTS) van de studiegids en aanverwante relevante informatie, en dat verwerking van behaalde studiepunten bij uitwisseling van studenten op de correcte en consistente manier op de hele universiteit wordt uitgevoerd.
Contactpersoon: Fred Jonker, Email: fred.jonker@wur.nl

ECTS Faculteits/departement Coördinator

De ECTS Faculteits Coördinator is de contactpersoon voor students en academische staf binnen de faculteit, en regelt de practische en academische rond ECTS. Ze moet zorg dragen dat potentiele uitwisselingsstudenten toegang hebben tot de relevante informatie en studiegidsen van partner instituten, dat studenten de Student Application Form en Learning Agreement goed gebruiken en erkenningsprocedure voor elders afgeronde vakken begrijpen. Ze zorgt dat correcte Transcript of Records worden meegeven aan uitgaande studenten (voordat zee en periode naar een gastinstelling vertrekken) en dat inkomende studenten de juiste Transcripts of Records hebben van het onderwijs dat ze bij hun thuisinstelling hebben gevolgd.
Contactpersoon: Bea Jansen, Email: Bea.jansen@wur.nl

DS institutionele Coördinator

De DS institutionele Coördinator zorgt voor het commitment van het instituut dat het Diploma Supplement op de correcte manier wordt verstrekt. De coördinator bewaakt dat het door de Europese commissie ontwikkelde model strikt wordt gevolgd om de behaalde diploma’s van zo transparant en compleet mogelijke informatie te voorzien.
Contactpersoon: Fred Jonker, Email: fred.jonker@wur.nl