Studium Generale Certificaatprogramma

Wil je je breed ontwikkelen, heb je een grote interesse in de wereld om je heen, en wil je jezelf trainen in kritisch denken en reflecteren? Door deel te nemen aan het Certificaatprogramma kun je als WUR-student meer halen uit je bezoek aan Studium Generale activiteiten en werken aan je academische vorming.

Ik heb een brede interesse die verder reikt dan mijn studie. Daarom ga ik graag naar de lezingen van Studium Generale. Ik denk na afloop van een lezing vaak nog na over de inhoud, en het schrijven van een verslag is een goede manier om de informatie te verwerken en hierop te reflecteren.

In dit traject oefen je academische reflectie door al schrijvende je begrip van jezelf, de wereld om je heen en het kennisdomein te verbreden en te verdiepen. Als certificaatstudent ontwikkel je
je competenties op het gebied van luisteren, reflecteren, redeneren, samenvatten en schrijven.

Tijdens het traject bezoek je 25 SG-activiteiten, en over elke activiteit schrijf je een reflectieverslag van 700-1000 woorden. Daar krijg je feedback op van een medewerker van Studium
Generale, wat je helpt jezelf verder te ontwikkelen in het traject.

Daarnaast voltooi je twee gepersonaliseerde reflectie-opdrachten. Deze kunnen de vorm kunnen aannemen van bijvoorbeeld een verslag, essay, presentatie, filmpje of toneelstuk. We kiezen de opdrachten in overleg en afgestemd op je voorkeuren. Ze kosten ongeveer evenveel tijd als het schrijven van een reflectieverslag.

Ik zoek naar extra uitdaging buiten de gebruikelijke wetenschappelijke niche waarin ik mij bevind. Met name de interdisciplinariteit en mogelijkheid tot reflectie op persoonlijk, wetenschappelijk, en maatschappelijk gebied spreken mij erg aan.

Tot slot volg je certificaatsessies. In deze workshops ontwikkel je je competenties verder en wissel je ervaringen uit met andere certificaatstudenten. Na succesvolle afronding van je certificaattraject krijg je een door de rector magnificus ondertekend certificaat, dat zwart op wit je brede ontwikkeling aantoont.

Nieuwsgierig? Lees hier meer over het Certificaatprogramma.