Cursus Rundveevoeding

Cursus

Cursus Rundveevoeding

Het voeren van melkvee is een jaarlijks terugkerende uitdaging. Een goed advies gebaseerd op relevante en de nieuwste kennis is van belang om tot een goed productie rantsoen te komen. Wilt u het aanspreekpunt zijn op het gebied van rundveevoeding? Volg dan de cursus rundveevoeding.

Organisator Wageningen Academy
Registratie periode

di 1 januari 2019 tot za 26 oktober 2019

Datum

di 26 november 2019 tot wo 27 november 2019

Duur 2 dagen
Setup Campus WUR
Prijs € 1.195,00
Certificaat Ja, niet geaccrediteerd


Praktische informatie
Prijs Inclusief cursusmateriaal, koffie/thee, lunch en een netwerkborrel na elke cursusdag.
Bevestiging Na 26 oktober ontvangen deelnemers een email met informatie over de locatie, betalingswijze, het programma en de deelnemerslijst.
Min. deelnemers
Max. deelnemers
Beoordeling 4.1 (schaal 1 tot 5)
Nascholingspunten 10.5 PE-Veterinair


Programma en onderwerpen

Tijdens deze tweedaagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, aangevuld met een case study en een rondleiding op een melkveebedrijf. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen betreft:
- Eiwitverwerking
- Op nutriƫnten gebaseerde voederwaardering
- Vetmetabolisme en melkvetzuurpatroon
- Management tijdens transitiefase
- Voeding en gezondheid
- Vruchtbaarheid in vroege lactatie
- Effecten van voeding op vruchtbaarheid
- Verminderen methaanuitstoot
- Rondleiding praktijkbedrijf en case study

Resultaat

De cursus biedt u een extra verdiepingsslag en nieuwe inzichten in het voeren van melkkoeien. De inzichten op het gebied van melkveevoeding in relatie tot gezondheid, vruchtbaarheid en uitstoot ongewenste stoffen (met name stikstof en methaan) worden gedoceerd met een duidelijke link naar de praktijk. Daardoor bent u in staat de opgedane kennis toe te passen in uw dagelijkse werk.

Doelgroep

De cursus Rundveevoeding is samengesteld voor professionals (wo- en hbo niveau) die werkzaam zijn in de rundveesector en aanverwante voerindustrie, het onderwijs en onderzoek, of als dierenarts. Ook deelnemers uit de (toeleverende) industrie of overheid zijn van harte welkom.

Cursusleider

De cursusleider van deze cursus is Dr.ir. J. (Jan) Dijkstra, Wageningen University, Animal Nutrition.

Veelgestelde vragen

> FAQ

Meer cursussen en trainingen

> Agenda

> Maatwerk

Nieuwsbrief

> Aanmelden