Cursus Voedselwetgeving

Cursus

Cursus voedselwetgeving

In de cursus voedselwetgeving worden kernonderdelen van het levensmiddelenrecht behandeld. Onderwerpen als de algemene levensmiddelenverordening (General Food Law), aansprakelijkheid, levensmiddelenhygiëne, omgang met importproducten, chemische en microbiologische contaminatie, novel foods, verpakkingsmaterialen en etikettering komen aan bod. De cursus biedt een sterk inhoudelijk aanbod, met een praktische inslag.

Organisator N&S en Wageningen Academy
Duur 2 dagen
Setup Campus WUR

Cursus Onderwerpen

De onderwerpen van de cursus worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor interactie en de koppeling naar de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Algemene levensmiddelenverordening (General Food Law)
• Aansprakelijkheid
• Levensmiddelenhygiëne
• Etikettering
• Omgang met importproducten
• Chemische en microbiologische contaminatie
• Novel foods
• Verpakkingsmaterialen

Doelgroep

Bent u werkzaam in de voedingsindustrie? En bent u op zoek naar verdiepende inhoudelijke kennis? Heeft u te maken met reguleringszaken, voedselkwaliteit en –veiligheid, productontwikkeling en marketing? Bijvoorbeeld als kwaliteitsmanager, voedselveiligheidsspecialist of regulatory affairs manager? Dan is deze cursus precies wat u zoekt!

Resultaat

Na de cursus beschikt u over verdiepend inzicht op het gebied van Europese voedselwetgeving. U bent bekend met de actuele kennis en praktische inzichten betreffende de verschillende verordeningen. Kortom, u bent voorbereid op de dag van morgen.

Programma

Het volledige programma staat in de flyer, deze zal t.z.t. beschikbaar worden gesteld.

Cursusleiders

De cursusleider van deze cursus bestaat uit:

-Prof. dr. mr. Bernd van der Meulen,
Wageningen Universiteit & Research en European Institute for Food Law

-Nicky de Wildt MSc,
N&S Academy