Gezonde voeding kan bijdragen aan gezondheidswinst bij chronische ziekten

17 januari 2019

Voeding kan in belangrijke mate bijdragen aan gezondheidswinst bij chronische ziekten zoals diabetes mellitus type 2, cardiovasculaire ziekten, darmaandoeningen en bepaalde soorten kanker, zegt Professor Ellen Kampman van Wageningen University & Research. Tijdens het seminar “Leefstijlverandering in preventie en zorg” op 19 maart aanstaande zal zij haar kennis delen met de aanwezigen.

Toepasbaar onderzoek laat resultaten zien

We weten al veel over gezonde voeding bij preventie van chronische ziekten en het is belangrijk te weten welke voedingsinterventies patiënten helpen tijdens de behandeling van ziekten. Daarom doet Wageningen University & Research onderzoek naar de rol van voeding vóór, tijdens en na ziektebehandeling.  Met de Alliantie Voeding in de Zorg, die door de WUR en met Ziekenhuis Gelderse Vallei is opgericht, richt men zich naast onderzoek ook op het toepasbaar maken van voedingsadvies in de zorg.

Prof. Dr. Ir. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding & Ziekte aan Wageningen University & Research doet onderzoek op dit gebied. In de Wageningen World verscheen recentelijk een artikel over haar werk onder de titel 'gezonde voeding vooromt een derde van alle kankergevallen', welke hier na te lezen is. Daarnaast gaat ze ook tijdens het seminar 'Leefstijlverandering in preventie en zorg' van 19 maart a.s. haar kennis delen over de rol van voeding in gezondheid en bij ziekte delen met de aanwezigen.

Meer informatie over het Seminar Leefstijlverandering in preventie en zorg bekijken? Klik dan hier.