Cursus

Cursus Voedselwetgeving

In deze cursus komen onderwerpen als de algemene levensmiddelenverordening (General Food Law), aansprakelijkheid, levensmiddelenhygiëne, chemische contaminatie, verpakkingsmaterialen, voedselfraude, additieven en etikettering aan bod. De cursus biedt een sterk inhoudelijk aanbod, met een praktische inslag.

Organisator Wageningen Academy
Datum

ma 11 oktober 2021 tot di 12 oktober 2021

Format Op locatie
Credits Certificaat

Registratie deadline: 1 oktober 2021
Direct aanmelden of download de flyer.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Normec Foodcare en het European Institute for Food Law.

Waarom deze cursus volgen?

Na de cursus beschik je over verdiepend inzicht op het gebied van Europese voedselwetgeving. Je bent bekend met de actuele kennis en praktische inzichten betreffende de verschillende verordeningen.

Voor wie is deze cursus?

Ben je werkzaam in de voedingsindustrie en op zoek naar kennis op het gebied van voedselwetgeving? Heb je te maken met reguleringszaken, voedselkwaliteit en -veiligheid of productontwikkeling? Bijvoorbeeld als kwaliteitsmanager, voedselveiligheidsspecialist of regulatory affairs manager? Of ben je bijvoorbeeld werkzaam als advocaat of jurist voor levensmiddelenbedrijven? Dan is dit de juiste cursus.

Afgelopen week 2 hele leerzame cursusdagen Voedselwetgeving gehad bij Wageningen Academy . Weer een hoop nieuwe inzichten en handvatten om mee verder te gaan!
Milou van den Berg, Promessa (deelneemster 2020 editie)

Programma en onderwerpen

De onderwerpen van de cursus worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor interactie en de koppeling naar de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Algemene levensmiddelenverordening (General Food Law)
  • Aansprakelijkheid
  • LevensmiddelenhygiĆ«ne
  • Etikettering
  • Voedselfraude
  • Chemische en microbiologische contaminatie
  • Additieven
  • Verpakkingsmaterialen
  • Toezicht en handhaving, m.m.v. NVWA

Cursusleider

De cursusleider van deze cursus is Prof. dr. mr. B. (Bernd) van der Meulen, European Institute for Food Law.

Meer informatie & inschrijven

Je kunt je hier direct inschrijven voor de cursus Voedselwetgeving, of download de brochure. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.