On-campus

Cursus Voedselwetgeving

In deze cursus komen onderwerpen als de algemene levensmiddelenverordening (General Food Law), aansprakelijkheid, levensmiddelenhygiëne, chemische contaminatie, verpakkingsmaterialen, voedselfraude, additieven en etikettering aan bod. De cursus biedt een sterk inhoudelijk aanbod, met een praktische inslag.

Organisator Wageningen Academy
Duur 2 dagen
Prijs € 1.695,00

Deze cursus vindt plaats in 2023.
Je kunt alvast je interesse tonen.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met het European Institute for Food Law.

Waarom deze cursus volgen?

Na de cursus beschik je over verdiepend inzicht op het gebied van Europese voedselwetgeving. Je bent bekend met de actuele kennis en praktische inzichten betreffende de verschillende verordeningen.

Voor wie is deze cursus?

Ben je werkzaam in de voedingsindustrie en op zoek naar kennis op het gebied van voedselwetgeving? Heb je te maken met reguleringszaken, voedselkwaliteit en -veiligheid of productontwikkeling? Bijvoorbeeld als kwaliteitsmanager, voedselveiligheidsspecialist of regulatory affairs manager? Of bijvoorbeeld werkzaam als advocaat of jurist voor levensmiddelenbedrijven? Dan is deze cursus speciaal voor jou ontwikkeld. Voorkennis van voeding en/of recht is een pré, maar de cursus is toegankelijk voor iedereen met minimaal HBO werk- en denkniveau.

Afgelopen week 2 hele leerzame cursusdagen Voedselwetgeving gehad bij Wageningen Academy . Weer een hoop nieuwe inzichten en handvatten om mee verder te gaan!
Milou van den Berg, Promessa (deelneemster 2020 editie)

Programma & onderwerpen

De onderwerpen van de cursus worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor interactie en de koppeling naar de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Algemene levensmiddelenverordening (General Food Law)
  • Aansprakelijkheid
  • Levensmiddelenhygiëne
  • Etikettering
  • Voedselfraude
  • Chemische contaminatie
  • Additieven
  • Verpakkingsmaterialen

Praktische informatie

€1695,- per persoon, inclusied materialen, cursus naslagboek ''Handbook EU Food Law'' en lunches, koffie/thee/water, diner (dag 1) en afsluitende netwerkborrel.

Op basis van aanwezigheid ontvangt u na afloop een certificaat.

Meer informatie & aanmelden

Deze cursus is niet open voor registratie. Je kunt je interesse aangeven voor deze cursus. Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Wageningen Academy.