Cursus

Masterclass Listeria

De bacterie Listeria monocytogenes kan een voedselinfectie veroorzaken. Dit is met name risicovol voor zwangere vrouwen, ouderen of mensen met een verminderd afweersysteem. Risicoproducten zijn voedingsmiddelen die lang in de koelkast worden bewaard en onverhit gegeten, zoals kaas, gerookte vis en vleessoorten. Tijdens de Masterclass Listeria slaan we een brug tussen actuele kennis, inhoud en praktijk, met actuele data en relevante voorbeelden. Er wordt aandacht besteed aan risicomanagement, modeltoepassing, bemonstering, sequencing en verwantschapsanalyses.

Organisator Wageningen Academy
Datum

wo 10 november 2021 tot do 11 november 2021

Format Op locatie
Credits Certificaat

Registratie deadline: 1 november 2021
Direct aanmelden of download de brochure.

Waarom deze Masterclass volgen?

Na het volgen van deze masterclass ken je alle ins & outs van Listeria monocytogenes en ben je in staat om zelfstandig een studie uit te voeren. Daarnaast weet je meer over het gebruik van data, verschillende typen analyses en gerichte voedselbemonstering. Je realiseert je dat ‘zero risk’ niet bestaat maar weet welke maatregelen genomen kunnen worden om het risico op besmetting beheersbaar te maken.

Voor wie is deze Masterclass?

Heb je als kwaliteitsmanager, voedselveiligheidsspecialist, microbioloog, onderzoeker of professional in food te maken met risicomanagement, voedselveiligheid, productkwaliteit, onderzoek of productontwikkeling? Dan is deze masterclass je op het lijf geschreven

Programma en onderwerpen

De Masterclass Listeria is door Wageningen Academy ontwikkeld in samenwerking met Normec Foodcare: kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. De onderwerpen van de masterclass worden door verschillende specialisten behandeld, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor interactie en de koppeling met de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Kenmerken en wetgeving
  • Modelling en modelfit
  • Listeriastudies
  • Challengetesten
  • Bemonstering
  • Maatschappelijk perspectief
  • Data en analyses
  • Sequencing

Cursusleider

De cursusleider van dit programma is Aldo Evers, sr. technisch specialist bij Normec Foodcare.

Meer informatie & aanmelden

Schrijf je hier in voor de Masterclass Listeria of download eerst de brochure. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.