Cursus Rundveevoeding

Cursus

Cursus Rundveevoeding

Het voeren van melkvee is een jaarlijks terugkerende uitdaging. Een goed advies gebaseerd op relevante en de nieuwste kennis is van belang om tot een goed productie rantsoen te komen. Wilt u het aanspreekpunt zijn op het gebied van rundveevoeding? Volg dan de cursus rundveevoeding.

Organisator Wageningen Academy
Duur 2 dagen
Locatie Wageningen Campus

Deze cursus gaat in het najaar van 2020 weer plaatsvinden. U kunt alvast interesse tonen.

Waarom deze cursus volgen?

De cursus biedt u een extra verdiepingsslag en nieuwe inzichten in het voeren van melkkoeien. De inzichten op het gebied van melkveevoeding in relatie tot gezondheid, vruchtbaarheid en uitstoot ongewenste stoffen (met name stikstof en methaan) worden gedoceerd met een duidelijke link naar de praktijk. Daardoor bent u in staat de opgedane kennis toe te passen in uw dagelijkse werk.

Voor wie is deze cursus?

De cursus Rundveevoeding is samengesteld voor professionals (wo- en hbo niveau) die werkzaam zijn in de rundveesector en aanverwante voerindustrie, het onderwijs en onderzoek, of als dierenarts. Ook deelnemers uit de (toeleverende) industrie of overheid zijn van harte welkom.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze tweedaagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, aangevuld met een case study en een rondleiding op een melkveebedrijf. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen betreft:

  • Eiwitverwerking
  • Op nutriĆ«nten gebaseerde voederwaardering
  • Vetmetabolisme en melkvetzuurpatroon
  • Management tijdens transitiefase
  • Voeding en gezondheid
  • Vruchtbaarheid in vroege lactatie
  • Effecten van voeding op vruchtbaarheid
  • Verminderen methaanuitstoot
  • Rondleiding praktijkbedrijf en case study

Cursusleider

De cursusleider van deze cursus is Dr.ir. J. (Jan) Dijkstra, Wageningen University, Animal Nutrition.

Blijf op de hoogte

De Cursus Varkensvoeding in de praktijk gaat in het najaar van 2020 weer plaatsvinden. Door interesse te tonen, stellen we u op de hoogte zodra de cursus open gaat voor inschrijving. Voor vragen over de cursus kunt u contact opnemen met de programmamanager Geurt Heimensen.

Veelgestelde vragen

FAQ

Meer cursussen en trainingen

Agenda

Maatwerk

Nieuwsbrief

Aanmelden