World Food Prize – Wageningen Borlaug Youth Institute

Wageningen Borlaug Youth Institute

Het Wageningen Borlaug Youth Institute is hét scholierenproject dat leerlingen uitdaagt om op zoek te gaan naar een oplossing voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: “Hoe voeden we de wereld in 2050?”. Doe onderzoek, breng een advies uit en win een reis naar het Global Youth Institute in Des Moines, de Verenigde Staten.

Met jouw onderzoek kun je bijdragen aan de grootste uitdagingen van deze eeuw. En wij geven je een podium om jouw advies hierover uit te brengen aan wereldleiders, bedrijven en wetenschappers. Bekijk de uitdaging, ga aan de slag met je werkstuk en meld je aan!

Win een reis naar de Verenigde Staten

- Schrijf een werkstuk waarmee je bijdraagt aan Sustainable Development Goal 2: Zero Hunger
- Kom op 12 februari naar de workshopdag en leer een advies te schrijven obv jouw onderzoek
- Lever uiterlijk 15 maart jouw werkstuk en advies in
- Presenteer in april jouw advies aan wereldleiders en wetenschappers
- Win een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten!

Lees hier meer

Doe jij mee?

Profielwerkstuk & Meesterproef


Doe op deze website inspiratie op voor een onderwerp voor jouw (profiel)werkstuk of meesterproef en krijg in Wageningen begeleiding tijdens een van de PWS-dagen. Sluit jouw werkstuk aan bij de uitdaging van deze wedstrijd? Meld je aan en doe met jouw werkstuk mee aan de wedstrijd.

Projecten op school


Doe inspiratie op tijdens lesmodules of trainingen die worden aangeboden door het Food Valley Netwerk van Wageningen University & Research. Speciaal voor deze wedstrijd zijn ook nieuwe modules ontwikkeld. Vond je het interessant? Werk dan een werkstuk uit en meld je aan voor de wedstrijd.

The Challenge


Wil jij binnen een vak of buiten school aan de slag met een interessante uitdaging? Werk dan individueel of samen met een vriend(in) aan deze Global Challenge en meld je aan om via deze opdracht mee te doen aan de wedstrijd.