World Food Prize – Wageningen Borlaug Youth Institute

Wageningen Borlaug Youth Institute

Het Wageningen Borlaug Youth Institute is hét scholierenproject dat leerlingen uitdaagt om op zoek te gaan naar een oplossing voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: “Hoe voeden we de wereld in 2050?”. Doe onderzoek, breng een advies uit en win een reis naar het Global Youth Institute in Des Moines, de Verenigde Staten.

Met jouw onderzoek kun je bijdragen aan de grootste uitdagingen van deze eeuw. En wij geven je een podium om jouw advies hierover uit te brengen aan wereldleiders, bedrijven en wetenschappers. Bekijk de uitdaging, ga aan de slag met je werkstuk en meld je aan!

Win een reis naar de Verenigde Staten

- Schrijf een werkstuk waarmee je bijdraagt aan de Sustainable Development Goals
- Kom op 12 februari naar de workshopdag en leer een advies te schrijven obv jouw onderzoek
- Lever uiterlijk 15 maart jouw werkstuk en advies in
- Presenteer in april jouw advies aan wereldleiders en wetenschappers
- Win een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten!

Lees hier meer

Doe jij mee?

Profielwerkstuk & Meesterproef


Doe op deze website inspiratie op voor een onderwerp voor jouw (profiel)werkstuk of meesterproef en krijg in Wageningen begeleiding tijdens een van de PWS-dagen. Sluit jouw werkstuk aan bij de uitdaging van deze wedstrijd? Meld je aan en doe met jouw werkstuk mee aan de wedstrijd.

Projecten op school


Doe inspiratie op tijdens lesmodules of trainingen die worden aangeboden door het Food Valley Netwerk van Wageningen University & Research. Speciaal voor deze wedstrijd zijn ook nieuwe modules ontwikkeld. Vond je het interessant? Werk dan een werkstuk uit en meld je aan voor de wedstrijd.

Individuele uitdaging


Wil jij binnen een vak of buiten school aan de slag met een interessante uitdaging? Werk dan individueel of samen met een vriend(in) aan deze opdracht en meld je aan om via deze opdracht mee te doen aan de wedstrijd.

Nieuws

1 september 2018 - Terugblik op de activiteiten van het Wageningen Borlaug Youth Institute

Er zijn vele foto's gemaakt van het bezoek van minister Schouten tijdens de finale op 31 augustus 2018, en van de pitches van alle professoren tijdens de opening op 24 april 2018. Bekijk deze hier, evenals de aftermovies en trailers van deze evenementen.

31 augustus 2018 - Winnaars Wageningen Borlaug Youth Institute 2017/2018

Het team Zeewier alias ‘De Vier van Wier’ heeft ideeën om de productie van zeewier in Nederland te bevorderen en het eten van zeewier populairder te maken. Hiermee werden zij verkozen tot winnaar van het Wageningen Borlaug Youth Institute, die voor het eerst werd uitgereikt in Nederland tijdens de SDG Conferentie op 31 augustus 2018.

24 april 2018 - Lancering Wageningen Borlaug Youth Institute

Ter ere van het 100-jarig jubileum van WUR, werd tijdens de opening van de Month of Education het Wageningen Borlaug Youth Institute gelanceerd door bestuursvoorzitter prof. dr. ir. Louise O. Fresco. Docenten en bovenbouw leerlingen hebben op deze dag inspiratie op gedaan en begeleiding gekregen voor hun onderzoek waarmee ze bij kunnen dragen aan dé uitdagingen van deze eeuw