Werkstukbegeleiding

Wil jij met jouw profielwerkstuk of meesterproef bijdragen aan een betere wereld? Meld je dan aan voor dé wedstrijd van Wageningen University, breng een advies uit en win een reis naar de Verenigde Staten!

Wageningen University & Research biedt middelbare scholieren met het Youth Institute:

  • Inspiratie voor onderwerpen voor werkstukken
  • Begeleiding bij opstellen hoofd- en deelvragen
  • Hulp bij zoeken naar bronnen
  • Mogelijkheid tot deelname aan een wedstrijd

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

De wereld ligt in jouw handen!

Hoe doe ik mee? (4 havo & 4/5 vwo)

Stap 1: Meld je aan

Wil jij met jouw werkstuk bijdragen aan een betere wereld of wil je meer informatie? Meld je dan aan. Je wordt dan uitgenodigd voor de PWS-dagen van Wageningen University & Research. De eerstvolgende vinden plaats op 31 augustus, september en oktober. Kijk hier de video-opname van de vorige PWS-dag en de lancering van het Youth Institute.

Stap 2: Kies een onderwerp

Wil jij bijdragen aan een duurzame wereld voor iedereen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk eens naar deze lijst met onderwerpen. Kies een onderwerp dat aansluit bij jouw interesses en draag op jouw manier bij aan een betere wereld.

Stap 3: Krijg extra begeleiding

Alle deelnemende leerlingen worden gekoppeld aan een Wageningse student die verstand heeft van jouw gekozen onderwerp. Hij/zij zal je helpen om tot goede hoofd- en deelvragen te komen en geeft je tips hoe je goed onderzoek doet. Kom naar een van de PWS-dagen op 31 augustus, september of oktober om tot concrete hoofd- en deelvragen te komen! Kijk hier de video-opname van de vorige PWS-dag en de lancering van het Youth Institute.

Stap 4: Volg workshops

Je bent onderdeel van het Youth Institute netwerk en er worden verschillende workshops georiganiseerd. Wil jij experimenten uitvoeren op de campus of leren hoe je van een onderzoeksconclusie tot een goed advies komt? Volg een van de vele workshops in 2018/2019.

Stap 5: Breng je advies uit

Is jouw (profiel) werkstuk bijna af? Kom dan tot een conclusie hoe we het wereldvoedselvraagstuk moeten aanpakken. Lever je (profiel)werkstuk, samenvatting én advies in vóór 1 februari 2019.

Stap 6: Kom naar de finale

In het voorjaar van 2019 mag jij op Wageningen Campus in gesprek met wereldleiders, CEO's, wetenschappers en NGO's tijdens de nationale finale 2019 van het Wageningen Borlaug Youth Institute. Je presenteert je advies en gaat daarover met deze mensen in gesprek. Ook wordt die dag bekend gemaakt wie er in oktober 2019 naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten mogen!

Waarom meedoen?

  • Je kunt echt impact hebben en meedenken over een betere wereld.
  • Wageningse studenten en topwetenschappers begeleiden je bij jouw werkstuk.
  • Je leert skills als vloggen, discussiëren en presenteren. Heel handig voor op school en daarna.
  • Je ontmoet en adviseert wereldberoemde CEO’s, wereldleiders, politici, wetenschappers.
  • Je wordt onderdeel van het Global Youth Institute-netwerk, waar je bijzondere vriendschappen sluit en later stageplekken kunt krijgen.
  • Je maakt kans op een reis naar de Verenigde Staten. De winnaars mogen mee naar het Global Youth Institute in oktober 2019.

Win een reis naar de Verenigde Staten!

De allerbeste adviezen worden tijdens de finale uitgekozen door een professionele jury. Deze winnaars mogen mee naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten in oktober 2019! Hier komen winnaars van over de hele wereld samen om te brainstormen met wereldleiders over een betere toekomst.

Win jij de wedstrijd en ga jij mee?