Workshops bij campus- en schoolbezoeken

Maak kennis met de wereld van Wageningen University & Research. Bezoek ons met een klas of nodig onze studenten op school uit.

Update 29-10-2020 - Voorlopig kunnen we geen Campus- en of Schoolbezoeken organiseren. Zodra de richtlijnen het toelaten informeren we je via de website en de nieuwsbrief.

Op de pagina Lesmateriaal vind je materiaal voor thuis en in de klas, online simulaties en lesmodules welke je vaak kosteloos kunt bestellen.

Een bezoek bestaat uit verschillende activiteiten, zoals: gastlessen, practica, colleges, studievoorlichting, workshops en rondleidingen. De activiteiten worden door studenten, universitair docenten en onderzoekers verzorgd. Wanneer het programma op de universiteit plaatsvindt, kan je uit een hele dag (ochtend én middag) of een dagdeel (ochtend óf middag) kiezen.

Gebruik je onze lesmodules in de klas of is er een themaweek op school? Laat het ons weten! Wij zorgen dat het programma perfect aansluit bij de onderwerpen die op dit moment in de klas of op school spelen.

Ons aanbod is Coronaproof. Het huidig aanbod vindt je hieronder. Er wordt gewerkt aan het mogelijk maken van onze practica op locatie. We zullen het aanbod regelmatig uitbreiden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorbeeldprogramma dagdeel

 • 1 workshop/practicum van 2 uur, of
 • 2 colleges/rondleidingen van elk 1 uur
Ochtend
10.00 Welkom + programma
10.10 Intro Wageningen University
10.45 Korte pauze
11.00 College A of Practicum/Workshop deel 1/2
12.00 College B of Practicum/Workshop deel 2/2
12.45 Evaluatie en afsluiting
13.00 Einde
Middag
13.00 Welkom + programma
13.10 Intro Wageningen University
13.45 Korte pauze
14.00 College A of Practicum/Workshop deel 1/2
13.00 College B of Practicum/Workshop deel 2/2
15.45 Evaluatie en afsluiting
16.00 Einde

Kosten €250 per klas.

Tijden kunnen in overleg aangepast worden.

Voorbeeldprogramma gehele dag

 • 2 workshops/practica van elk 2 uur, of
 • 1 workshop/practicum van 2 uur en 2 colleges van elk 1 uur, of
 • 4 colleges van elk 1 uur

  10.00 Welkom + programma
  10.10 Intro Wageningen University
  10.45 Korte pauze
  11.00 College A of Practicum/Workshop deel 1/2
  12.00 College B of Practicum/Workshop deel 2/2
  13.00 Lunchpauze
  13.30 College C of Practicum/Workshop II deel 1/2
  14.30 College D of Practicum/Workshop II deel 2/2
  15.45 Evaluatie en afsluiting
  16.00 Afsluiting

  Kosten €450 per klas.

  Tijden kunnen in overleg aangepast worden.

Practica

Er wordt gewerkt aan het mogelijk maken van onze practica op locatie.

Workshops en colleges

Kosten

De kosten voor een campusbezoek bedragen €250 voor een dagdeel en €450 voor een hele dag. Dit zijn standaard tarieven voor een groep van maximaal 30 leerlingen.

Wanneer de school deel uitmaakt van het Food Valley Scholennetwerk kunnen vouchers ingeleverd worden. Klik op onderstaande knop voor de meer informatie over de inzet van vouchers.

Vouchers

Doorlooptijd

Zodra we alle gegevens compleet hebben, gaan we aan de slag. Vanaf dat moment tot aan het daadwerkelijke bezoek staat minimaal 4 weken.

Punten van aandacht

Om te zorgen dat de dag goed verloopt, hierbij een paar punten van aandacht:

 • Er dient bij alle activiteiten minimaal 1 docent (liever meer) per klas van 30 leerlingen aanwezig te zijn. De school en docent zijn ten alle tijden verantwoordelijk voor de klas.
 • Het is de verantwoordelijkheid van de docent dat de klas voorbereid is op het programma.
 • De docent zorgt dat de klas rustig blijft.
 • Voordat reserveringen gemaakt worden, worden de uiteindelijke kosten met de docent besproken. Bij akkoord van de docent zijn de school/docent verplicht de kosten te betalen.
 • Ondanks uiterste inspanningen kan het voorkomen dat wij het programma niet rond kunnen krijgen. In dat geval kijken we in overleg met de docent naar andere mogelijkheden. Komen we niet tot een oplossing, dan worden de reeds gemaakte kosten niet verhaald op de school/docent.

Meer weten of een aanvraag doen?

Update 29-10-2020 - Voorlopig kunnen we geen Campus- en of Schoolbezoeken organiseren. Zodra de richtlijnen het toelaten informeren we je via de website en de nieuwsbrief.

Meer weten over de mogelijkheden of een bezoek aanvragen, neem dan contact met ons via het contactformulier. Graag de volgende informatie vermelden:

 • Op welke school geef je les?
 • Gaat het om havo of vwo leerlingen en met welk profiel? Bij gemengd, graag aantallen vermelden.
 • Wanneer wil je het bezoek plaats laten vinden? (datum en dagdeel)
 • Wat is de aanleiding van het bezoek? (lesmodule, themaweek etc.)
 • Welke workshop of welk soort practicum wil je? Gebruik je een van onze lesmodules in jouw klas waar de workshop/het college/het practicum bij aan moet sluiten of is er een themaweek op school?
 • Wat zijn de factuurgegevens? (adres (geen postbus), naam van de afdeling, naam contactpersoon, e-mailadres contactpersoon). Deze ontvangen we graag op voorhand, maar uiteraard facturen we pas achteraf.