African Highland Farmer game

In deze game staat de leerling in de schoenen van een boer in Tanzania, en leert hoe moeilijk het is om een kleine Afrikaanse boerderij te beheren. Alle facetten waar deze boer elk jaar rekening mee moet houden komen daarbij aan bod: gewaskeuze, beheer van de bodem, aankoop van vee, zorg voor het gezin, en hoe financieel gezond te blijven.

MEDEDELING Op dit moment wordt onderhoud aan de game gepleegd en kan deze niet gespeeld worden. Onze excuses voor het ongemak.

Het maken van de juiste keuzes staat centraal, maar ook dan blijft dit spel een uitdaging omdat er elk jaar onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden (droogte, hevige regenval, lage marktprijzen) die de overlevingskansen van het boerengezin beïnvloeden. Het doel in dit spel is om 12 jaar te overleven met het hele gezin en te eindigen met voldoende geld, een vruchtbare bodem, en kinderen die voldoende onderwijs hebben genoten!

Praktische invulling

De game is te gebruiken als onderdeel van een les over voedselproductie en het belang van vruchtbare bodems. De tutorial legt het spel uit en stipt de belangrijkste aspecten in de game aan en het belang ervan aan, maar het spel krijgt meerwaarde als het ingepast wordt in een les en discussie over landbouw en voedselproductie met focus op Afrika. Het spel zelf kan meerdere keren gespeeld worden tot het behalen van de maximale score (“excellent farmer”), welke meestal binnen de 30 minuten behaald kan worden.