World Food Prize – Wageningen Borlaug Youth Institute

Wageningen Youth Institute - Profielwerkstukwedstrijd

“Hoe voeden we de wereld in 2050 op een eerlijke, duurzame en gezonde manier wanneer de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard?” Doe je havo of vwo, ben je begonnen aan je profielwerkstuk of meesterproef en heb je interesse in het meedenken aan deze vraag? Doe dan mee met WYI editie 2021!

Wageningen Youth Institute (WYI)

 • Onderdeel van Wageningen University & Research en de World Food Prize Foundation in de Verenigde Staten.
 • Elk jaar organiseert WYI een profielwerkstukwedstrijd en daagt hiermee leerlingen uit op zoek te gaan naar oplossingen voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: het wereldvoedselvraagstuk.
 • De winnaar gaat in oktober mee naar de uitreiking van de World Food Prize in Des Moines, de Verenigde Staten. De winnaar ontmoet daar leerlingen en experts van over de hele wereld en doet mee aan het Global Youth Institute.

WYI editie 2021 - 3 maart 2021

Om mee te doen met WYI 2021 op woensdag 3 maart 2021 schrijf je individueel of als duo, op basis van je profielwerkstuk of meesterproef, een advies over oplossingen voor het wereldvoedselvraagstuk. Je wordt beoordeeld aan de hand van de kwaliteit van je advies.

Tijdens WYI 2021 ga je in gesprek met experts (wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers) over jouw mening en advies. Daarnaast kun je deelnemen aan lezingen en excursies op Wageningen Campus.

WYI profielwerkstuk- en meesterproefbegeleiding

Bij aanmelding voor het WYI 2021 kun je (expert)begeleiding krijgen bij het schrijven van je profielwerkstuk of meesterproef. Je wordt gekoppeld aan een bachelor of masterstudent van Wageningen University & Research (WUR). De inschrijving voor 2020/ 2021 is inmiddels gesloten.

Lees verder

Aanmelden

 • Meld je voor 23 oktober 2020 aan als je begeleiding van WUR studenten wilt ontvangen en mee wilt doen aan WYI 2021. De inschrijving voor 2020/ 2021 is inmiddels gesloten.
 • Binnen twee weken na aanmelding word je gekoppeld aan een student. Als je gekoppeld bent, gaan jullie direct aan de slag met jouw profielwerkstuk of meesterproef.
 • Zonder begeleiding kun je je tot 1 februari 2021 nog aanmelden voor WYI 2021.
 • Lever voor 15 februari om 09:00 uur je advies in.

Onderwerpen wereldvoedselvraagstuk

Er zijn veel verschillende onderwerpen te bedenken die te maken hebben met het wereldvoedselvraagstuk en hoe we de wereld op een eerlijke, duurzame en gezonde manier kunnen voeden. Daarbij zijn er invalshoeken vanuit alle schoolvakken; scheikunde, biologie, maar natuurlijk ook economie.

Meer informatie over de onderwerpen

Waarom meedoen?

 • Je kunt echt impact hebben en meedenken over een betere wereld.
 • Je leert skills als discussiëren en presenteren. Heel handig voor op school en daarna.
 • Je ontmoet en adviseert beleidsmakers, ondernemers en wetenschappers.
 • Je wordt onderdeel van het Wageningen Youth Institute, waar je bijzondere vriendschappen sluit en een netwerk opbouwt dat goed van pas kan komen in je latere carrière.
 • Je maakt kans op een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten.