WYI profielwerkstuk- en meesterproefbegeleiding

Het Wageningen Youth Institute (WYI) start dit jaar met (expert)begeleiding voor leerlingen die mee willen doen aan de profielwerkstukwedstrijd: WYI editie 2021. Werk jij aan je profielwerkstuk of voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen aan je meesterproef en is je onderwerp gerelateerd aan het wereldvoedselvraagstuk? Meld je dan snel aan!

Begeleiding

De (expert)begeleiders zijn bachelor- of masterstudenten van Wageningen University & Research (WUR). Deze begeleiders worden gekoppeld op basis van hun studie of andere ervaringen.

  • Profielwerkstuk: maximaal 5 uur begeleiding.
  • Meesterproef: maximaal 10 uur expertbegeleiding.

Onderwerpen wereldvoedselvraagstuk

We bieden begeleiding aan voor onderwerpen die gerelateerd zijn aan het wereldvoedselvraagstuk. Je kunt je aanmelden vanuit alle schoolvakken en invalshoeken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

  • Agro Food Robotica
  • Toekomstbestendige landbouw
  • Vleesvervangers
  • Voedselverspilling
  • Voedselzekerheid/verdeling

Meer informatie over de onderwerpen

Aanmelden

Meld je voor 23 oktober 2020 aan. Binnen twee weken na je aanmelding word je gekoppeld aan een student. Als je gekoppeld bent, gaan jullie direct aan de slag met jouw profielwerkstuk of meesterproef. Je hoeft dus niet te wachten tot 23 oktober om te beginnen! Één groepslid meldt de groep aan via deze websitepagina.

Geef bij je aanmelding aan welke bacheloropleiding van WUR het beste bij jullie onderwerp past. Je begeleider zal dan bij voorkeur die opleiding volgen.

Overzicht bacheloropleidingen

De inschrijving voor begeleiding in 2020/2021 is inmiddels gesloten. Je kunt je nog wel voor 1 februari 2021 opgeven voor het Wageningen Youth Institute op 3 maart 2021.

Het traject

Oriëntatiefase: Bedenk welk aspect van het wereldvoedselvraagstuk jullie willen onderzoeken. Voor de meesterproef is het verder belangrijk dat jullie een geschikte opdrachtgever hebben gevonden.

Start: Na aanmelding worden jullie gekoppeld aan een bachelor of masterstudent van Wageningen University & Research (WUR). De student maakt met jullie een plan voor de begeleiding.

Eindpresentatie (alleen voor meesterproeven): Indien mogelijk en gewenst zal de expertbegeleider aan het einde van het traject aanwezig zijn bij de eindpresentatie op je school. Ook kan de expertbegeleider gevraagd worden om input voor de beoordeling. Echter ligt de beoordelingstaak formeel bij de O&O docent.

Workshop schrijven en pitchen van je advies: Op 2 februari 2021 wordt een workshop georganiseerd over het schrijven en pitchen van je advies voor WYI 2021. De workshop is niet verplicht maar wordt sterk aangeraden en vergroot je kans op een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten.

WYI editie 2021: Als je je groepje inschrijft voor expertbegeleiding schrijf je je tevens in voor deelname aan WYI 2021 op 3 maart 2021. Voorafgaand aan deze dag schrijf je een advies over oplossingen voor het voeden van de wereld, gebaseerd op jouw onderzoek. Je mag dit individueel doen of in duo. Is je groep groter dan twee, dan splits je op. Het advies presenteer je aan wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers tijdens deze dag. Hiermee maak je of maken jullie kans op een reis naar Des Moines, Verenigde Staten, voor deelname aan het Global Youth Institute van de World Food Prize Foundation.