World Food Prize – Wageningen Borlaug Youth Institute

Wageningen Youth Institute

Het Wageningen Youth Institute is onderdeel van Wageningen University & Research en de World Food Prize Foundation in de Verenigde Staten. Het Youth Institute daagt middelbare scholieren uit op zoek te gaan naar oplossingen voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: “Hoe voeden we de wereld in 2050 op een eerlijke, duurzame en gezonde manier wanneer de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard?”

Wageningen Youth Institute 2020

Tijdens het Wageningen Youth Institute 2020 op 19 maart gaan leerlingen van havo en vwo in gesprek met experts (wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers) over thema’s binnen het wereldvoedselvraagstuk. Je geeft jouw mening en advies over hoe we in 2050 de wereld voeden. Dit advies breng je uit naar aanleiding van het onderzoek dat je hebt gedaan. Verder kun je deelnemen aan lezingen en excursies op Wageningen Campus.

Hoe doe je mee?

Met jouw onderzoek kun je bijdragen aan de grootste uitdagingen van deze eeuw. Lees hieronder op welke drie verschillende manieren je onderzoek kunt doen naar het wereldvoedselvraagstuk en mee kunt doen met het Wageningen Youth Institute 2020.

The aanmelddeadline is verstreken.

Aankomende activiteiten

Drie manieren van onderzoek doen

Global Challenge

Zit jij in de onderbouw van havo of vwo? Doe dan individueel of met je klas mee aan de Global Challenge. De challenge is ontwikkeld door de World Food Prize Foundation. Je verdiept je in een land, haar bevolking en kiest een thema binnen het wereldvoedselvraagstuk. Vervolgens analyseer je de impact binnen dat thema op het land.

Profielwerkstukwedstrijd

Wil jij met jouw profielwerkstuk (PWS) of meesterproef bijdragen aan een betere wereld? Meld je dan aan voor het Wageningen Youth Institute 2020, breng een advies uit en win een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten! Lees snel verder hoe je inspiratie op kunt doen voor jou PWS of meesterproef en hulp kunt krijgen van ons PWS-team.

Junior Consultancy Training

In deze opdracht ga je in een groep als adviesbureau aan de slag. Je krijgt een opdracht van een expert van Wageningen University & Research over voedselverspilling (Casus Voedselverspilling, bovenbouw) en over vleesvervangers (Casus De Ideale Burger, onder- en bovenbouw). Je doet onderzoek en je brengt advies uit aan de opdrachtgever.

Logo World Food Prize.png