World Food Prize – Wageningen Borlaug Youth Institute

Wageningen Youth Institute

Het Wageningen Youth Institute is hét scholierenproject dat leerlingen uitdaagt om op zoek te gaan naar een oplossing voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: “Hoe voeden we de wereld in 2050?”. Doe onderzoek, breng een advies uit en win een reis naar het Global Youth Institute in Des Moines, de Verenigde Staten.

Met jouw onderzoek kun je bijdragen aan de grootste uitdagingen van deze eeuw. En wij geven je een podium om jouw advies hierover uit te brengen aan wereldleiders, bedrijven en wetenschappers. Bekijk de uitdaging, ga aan de slag met je werkstuk en meld je aan!

Doe jij mee?

Profielwerkstuk & Meesterproef


Doe op deze website inspiratie op voor een onderwerp voor jouw (profiel)werkstuk of meesterproef en krijg in Wageningen begeleiding tijdens een van de PWS-dagen. Sluit jouw werkstuk aan bij de uitdaging van deze wedstrijd? Meld je vrijblijvend aan en blijf op de hoogte van de wedstrijd en verdere activiteiten.

Inspiratie voor je profielwerkstuk


- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Bekijk meer inspiratievideo’s op de profielwerkstukpagina over het Wereldvoedselvraagstuk.

Projecten op school


Doe inspiratie op tijdens lesmodules of trainingen die worden aangeboden door het Food Valley Netwerk van Wageningen University & Research. Speciaal voor deze wedstrijd zijn ook nieuwe modules ontwikkeld. Vond je het interessant? Werk dan een werkstuk uit en meld je aan voor de wedstrijd.