Wageningen Youth Institute

Het Wageningen Youth Institute inspireert en activeert leerlingen in het wereldvoedselvraagstuk. “Hoe voeden we de wereld in 2050 op een eerlijke, duurzame en gezonde manier wanneer de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard?”

Individuele leerlingen

Zit je in de 4e, 5e of 6e klas van havo of vwo en ben je geinteresseerd in het wereldvoedselvraagstuk? Doe dan mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort essay over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan met mede leerlingen en experts.

Lees meer over de Global Challenge

Docenten

Wil jij als docent jouw leerlingen inspireren en activeren in het wereldvoedselvraagstuk? Wageningen Youth Institute helpt je daar graag bij! Geef je klas op voor de Junior Consultancy Training (JCT) Global Challenge en we maken een programma op maat.

Lees meer over JCT Global Challenge

Wereldvoedselvraagstuk

Er zijn veel onderwerpen te bedenken voor je essay, zoals Agro Food Robotica, toekomstbestendige landbouw, vleesvervangers, voedselverspilling en voedselzekerheid/verdeling.

Lees meer over het wereldvoedselvraagstuk

Over Wageningen Youth Institute

Wageningen Youth Institute is onderdeel van Wageningen University & Research en de World Food Prize Foundation in de VS.

Lees meer over het Youth Institute

WFPF2020A.jpg