PWS begeleiding

Het Wageningen Youth Institute (WYI) biedt (expert)begeleiding voor leerlingen die mee willen doen aan de Global Challenge van het Wageningen Youth Institute. Werk jij aan je profielwerkstuk of voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen aan je meesterproef en is je onderwerp gerelateerd aan het wereldvoedselvraagstuk? Doe dan mee!

Begeleiding

De (expert)begeleiders zijn bachelor- of masterstudenten van Wageningen University & Research (WUR). Deze begeleiders worden gekoppeld op basis van hun studie of andere ervaringen.

  • Profielwerkstuk: maximaal 5 uur begeleiding.
  • Meesterproef: maximaal 10 uur expertbegeleiding.

Onderwerpen wereldvoedselvraagstuk

We bieden begeleiding aan voor onderwerpen die gerelateerd zijn aan het wereldvoedselvraagstuk. Je kunt je aanmelden vanuit alle schoolvakken en invalshoeken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

  • Agro Food Robotica
  • Toekomstbestendige landbouw
  • Vleesvervangers
  • Voedselverspilling
  • Voedselzekerheid/verdeling

Meer informatie over de onderwerpen

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor 1 november 2022.

Na aanmelding

Binnen twee weken na je aanmelding word je gekoppeld aan een student. Als je gekoppeld bent, gaan jullie direct aan de slag met jouw Profielwerkstuk of meesterproef. EĆ©n groepslid meldt de groep aan.

Geef bij je aanmelding aan welke bacheloropleiding van WUR het beste bij jullie onderwerp past. Je begeleider zal dan bij voorkeur die opleiding volgen.

Overzicht bacheloropleidingen

Het traject

Oriƫntatiefase: Bedenk welk aspect van het wereldvoedselvraagstuk jullie willen onderzoeken. Voor de meesterproef is het verder belangrijk dat jullie een geschikte opdrachtgever hebben gevonden.

Start: Na aanmelding worden jullie gekoppeld aan een bachelor of masterstudent van Wageningen University & Research (WUR). De student maakt met jullie een plan voor de begeleiding.

Eindpresentatie (alleen voor meesterproeven): Indien mogelijk en gewenst zal de expertbegeleider aan het einde van het traject aanwezig zijn bij de eindpresentatie op je school. Ook kan de expertbegeleider gevraagd worden om input voor de beoordeling. Echter ligt de beoordelingstaak formeel bij de O&O docent.

Workshop pitchen: In maart wordt een (online) workshop georganiseerd over pitchen. De workshop is niet verplicht maar wordt sterk aangeraden en vergroot je kans op een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten.

WYI editie 2023 (finale): Als je je groepje inschrijft voor expertbegeleiding schrijf je je tevens in voor deelname aan WYI in maart 2023. Voorafgaand aan deze dag schrijven jullie individueel een Global Challenge essay, gebaseerd op jullie pws onderzoek. Je mag zelf kiezen of je dat in het Nederlands of Engels doet. Het essay presenteer je aan wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers tijdens deze dag. Hiermee maak je kans op een reis naar Des Moines, Verenigde Staten, voor deelname aan het Global Youth Institute van de World Food Prize Foundation.