Product of dienst

Professional Writing in English

Goed kunnen schrijven en communiceren zijn onmisbare vaardigheden voor managers in het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Voor deze groep is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de eigenschappen en nuances van verschillende teksttypes en hiermee uit de voeten te kunnen. Of het nu gaat om een e-mail, bedrijfsplan, beleidsdocument, interne notitie of webtekst.

Inhoud

Bij deze maatwerktraining leer je om effectief te communiceren, om je lezer te overtuigen, om verzoeken in te dienen of feedback te geven. En dit alles in een beknopte, duidelijke stijl en met oog voor de context.

Je werkt tijdens deze training met je eigen teksten, die je aan het begin van de cursus inbrengt. Wij leren je rekening te houden met de verwachtingen van je lezers en je schrijfstijl hierop aan te passen.

Onze aanpak is praktisch en no-nonsense: je schrijft een tekst en deze wordt vervolgens door de docent van commentaar voorzien en eventueel geredigeerd en verbeterd. Wat je hiervan opsteekt, kun je meteen toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

  • Professioneel schrijven en communiceren
  • Leer van de experts
  • In dienst van de lezer
  • Effectiever communiceren
  • Je eigen materiaal – direct toepasbaar op de praktijk
  • Praktisch en no-nonsense

Als je wetenschappelijke tektsen schrijft, neem dan een kijkje op de cursuspagina van Scientific Writing for Professionals.

Het maximale aantal deelnemers per groep is 16.

Data en tijden

Dit is een maatwerk training, die op elk gewenst moment kan plaatsvinden. Data en tijden worden in overleg ingepland met een docent.

Certificering

Als je de training in het kader van Taalbeleid Wageningen University & Research volgt, worden je vaardigheden getoetst door middel van beoordeling van de ingediende schrijfopdrachten; je stelt al doende een ‘language portfolio’ samen. Als je de opmerkingen van de docent op je schrijfstukken voldoende doorvoert ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal sessies. Wij stellen graag een inhoudelijke offerte voor je op.