Product of dienst

Intensieve zomercursus Social Dutch 1 (online cursus)

Ben je een buitenlandse student aan Wageningen University & Research en zou je graag in één week Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek voeren met jouw buren? Dan zijn onze intensieve zomercursussen Social Dutch echt iets voor jou. Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

Deze online cursus is voor studenten die nog geen of zeer geringe kennis van het Nederlands hebben en Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Niveau

Instapniveau: A0 (CEFR)
Eindniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Als je het Social Dutch 1 met succes behaald hebt, kun je doorstromen naar Social Dutch 2.

  Inhoud

  Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

  Voordat de cursus begint krijgen alle deelnemers een zelfstudiepakket met opgaven die je op de cursus voorbereiden. Er wordt van alle deelnemers verwacht dat ze deze opgaven maken voordat de cursus begint. Het maken van de opgaven duurt ongeveer een uur.

  Opzet

  De online zomercursus duurt 1 week. Twee keer per dag krijg je 2 uur en 15 minuten les in een 'virtual classroom', dus 4,5 uur per dag. Daarnaast moet je rekening houden met gemiddeld 25 uur zelfstudie om het gewenste niveau te behalen.

  Elke les die door wordt geannuleerd vanwege ziekte van de docent, wordt aan het einde van de cursus ingehaald.

  Let op: de intensieve sessies en zelfstudie nemen een groot gedeelte van je tijd in beslag tijdens deze week. We raden je daarom aan om deze cursus niet te combineren met een andere studie- of werkgerelateerde activiteiten. Wil je een minder intensieve cursus volgen, bekijk dan onze reguliere cursus Social Dutch 1.

  Data en tijden

  De intensieve zomercursus vindt twee keer plaats:

  24 t/m 28 augustus

  Data intensieve zomercursus Social Dutch 1
  Course Time Class 1 Class 2 Class 3 Class 4 Class 5
  Social Dutch 1 09.00-11.15 & 12.30-14.45 24-aug 25-aug 26-aug 27-aug 28-aug VOL

  * De lesdata kunnen mogelijk wijzigen

  Cursusmateriaal

  De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238.

  Na inschrijving ontvang je een cursusbevestiging met een link waar je dit boek kunt kopen.

  Let op: Indien je het boek tweedehands koopt, moet je rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijg je toegang tot digitaal materiaal. Je hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

  Als je een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

  Certificering

  Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.

  Kosten

  Social Dutch 1 & 2 WUR Studenten Free*

  * De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten.

  Social Dutch 1 en 2 zijn gratis voor studenten die aan de volgende voorwaarden voldoen:
  a. Bij inschrijving dient de student 90 euro te voldoen. De overige algemene voorwaarden betreffende inschrijving en betaling zijn van toepassing.
  b. De student kan na afloop van de cursus aanspraak maken op restitutie van de cursusgelden van 90 euro. Hiervoor dient de student 80% van de lessen aanwezig geweest te zijn.
  c. Wanneer de student aanspraak maakt op restitutie, en voldoet aan de gestelde voorwaarden zoals beschreven in art. 3b van deze voorwaarden, betaalt Wageningen in'to Languages het cursus bedrag van 90 euro terug aan de student.

  Zie onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.

  • Exclusief cursusmateriaal.

  Na de afronding van je registratie ontvang je van ons een betaallink per e-mail.

  Voorafgaand aan inschrijving

  Voor Social Dutch 1 heb je geen voorkennis van het Nederlands nodig.

  Als je niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor jouw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.

  Indien Duits je moedertaal is, dan bieden we je de mogelijkheid om meteen in te stromen in Social Dutch 2, onder de voorwaarde dat je van te voren zelf hoofdstuk 1 t/m 4 van het cursusboek bestudeert.