Online zomercursussen

Wil jij je taal- of communicatievaardigheden een boost geven?

Volg dan deze zomer een online cursus! Wij bieden deze cursussen aan via onze partnerorganisatie Radboud in'to Languages. Hieronder vind je deze cursussen, wil je meer weten over de cursus dan word je doorgestuurd naar de website van Radboud in'to Languages. Onderaan deze pagina vind je veelgestelde vragen over het inschrijven voor deze cursussen als student/medewerker van de WUR.

Communicatie en Engels

communicatie boost.jpg

Boostcamps communicatie

Breng jouw communicatievaardigheden in no time naar een hoger niveau en sprint met onze boostcamps richting jouw leerdoelen! Één vaardigheid, één dag, meteen resultaat! Wij bieden de volgende boostcamps aan:

Training Start
Working in International Teams 23 augustus
Online netwerken 23 augustus
Succesvol solliciteren: een brief die overtuigt 24 augustus
Succesvol solliciteren: een goed gesprek 25 augustus
Snellezen 26 augustus
Pitchen als een pro 27 augustus

BB.jpg

Boostcamps Engels

Verbeter deze zomer je Engelse taalvaardigheid tijdens eendaagse cursussen of een meerweeks traject.

Training Data
Algemene Engelse taalvaardigheid (Cambridge cursussen) 9 t/m 20 augustus
Lecturing in English 16 t/m 20 augustus
English Grammar 23 augustus
Pronunciation in English 24 augustus
Emailing in English 25 augustus
The Power of Words 26 augustus

Cursussen en webinars Vreemde talen

Leer of verbeter in 1 week je vaardigheden in een van onderstaande talen.
Niveau 1 in de week van 16 /m 20 augustus en niveau 2 in de week van 23 t/m 27 augustus:

> Arabisch
> Frans
> Italiaans
> Spaans

Inhoud

Veelgestelde vragen

Ik ben al een cursist bij Wageningen in'to Languages en wil mij inschrijven voor een zomercursus van Radboud in'to Languages. Moet ik een nieuw account aanmaken?

A. Ja. Wij bieden onze cursussen aan in samenwerking met onze partnerorganisatie Radboud in'to Languages, je dient daarom bij inschrijving een nieuw account aan te maken via Radboud in'to Languages.

Tijdens het inschrijfproces zie je de volgende vraag:

Ben je medewerker of student van Radboud Universiteit of Radboudumc, of (voormalig) cursist van Radboud In'to Languages? Deze mag je met nee beantwoorden. Vervolgens wordt er gevraagd om je gegevens voor een nieuw account in te vullen. Je kunt voor dit account een WUR e-mailadres of een eigen e-mailadres naar wens gebruiken.

Wat kun je verwachten bij onze online cursussen?

Krijg ik als WUR-medewerker en student korting op jullie zomercursusen?

Korting Studenten en medewerkers van Wageningen University & Research ontvangen bij Radboud in'to Languages *10% korting op cursussen met open inschrijving. Deze korting wordt automatisch verwerkt. Bij de cursussen van Wageningen in'to Languages worden de reguliere kortingen voor medewerkers en studenten toegekend.
Betaalopties

Studenten en externen Factuur
Medewerkers WUR Factuur en interne doorbelasting: wil je een cursus volgen via onze partnerorganisatie Radboud in’to Languages en betaalt jouw werkgever? Interne doorbelasting voor WUR-medewerkers is mogelijk
* Deze korting is op bijna alle cursussen van toepassing, met uitzondering van de boost camps en de intensieve schrijfweek. Voor groepscussusen Arabisch, Frans, Italiaans en Spaans betalen studenten 60,- euro als zij aan de voorwaarden voldoen.

Wat zijn de betaalopties voor het zomeraanbod?

Studenten en externen Factuur
Medewerkers WUR Factuur en interne doorbelasting: wil je een cursus volgen via onze partnerorganisatie Radboud in’to Languages en betaalt jouw werkgever? Interne doorbelasting voor WUR-medewerkers is mogelijk

* Deze korting is op bijna alle cursussen van toepassing, met uitzondering van de boost camps.

Ik wil graag een taalcursus volgen. Welk niveau past er bij mij?

Alle open taaltrainingen van in'to Languages zijn gekoppeld aan het Europees Referentiekader (CEFR). Leer je een nieuwe taal? Dan is een beginnerscursus op A0 tot A1 niveau passend. Heb je al ervaring met de taal en weet je niet goed om welk niveau je in moet stappen? Raadpleeg dan het onderstaande overzicht. Daarnaast kun je, indien van toepassing, zien wat per cursus de instapeisen zijn.

 CEFR-niveaus

A1-niveau

Kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen.

A2-niveau

Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren tijdens simpele en alledaagse taken. In eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond en omgeving beschrijven.

B1-niveau

Kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Kan zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.

B2-niveau

Kan de hoofdgedachte van een ingewikkelde tekst begrijpen, zowel over concrete als over abstracte onderwerpen, met inbegrip van technische besprekingen in het eigen vakgebied. Kan zo vloeiend en spontaan reageren dat een normale uitwisseling met moedertaalsprekers mogelijk is zonder  dat dit voor een van de partijen inspanningen met zich meebrengt. Kan duidelijke, gedetailleerde teksten produceren over een breed scala van onderwerpen; kan een standpunt over een actuele kwestie uiteenzetten en daarbij ingaan op de voor- en nadelen van diverse opties.

C1-niveau

Kan een uitgebreid scala van veeleisende, lange teksten begrijpen en de impliciete betekenis herkennen. Kan zichzelf vloeiend en spontaan uitdrukken zonder daarvoor aantoonbaar naar uitdrukkingen te moeten zoeken. Kan flexibel en effectief met taal omgaan ten behoeve van sociale, academische en beroepsmatige doeleinden. Kan een duidelijke, goed gestructureerde en gedetailleerde tekst over complexe onderwerpen produceren en daarbij gebruikmaken van organisatorische structuren en verbindingswoorden.

C2-niveau

Kan vrijwel alles wat hij hoort of leest gemakkelijk begrijpen. Kan informatie die afkomstig is van verschillende gesproken en geschreven bronnen samenvatten, argumenteren reconstrueren en hiervan samenhangend verslag doen. Kan zichzelf spontaan, vloeiend en precies uitdrukken en kan hierbij fijne nuances in betekenis, zelfs in complexere situaties onderscheiden. Dit is het taalniveau van een hoog opgeleide speaker. (In het Europees Referentiekader wordt dit niveau niet verder uitgewerkt.)

Hoe ziet een online les eruit?

Onze cursussen worden volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Hoe werkt de Virtual Classroom?

In een Virtual Classroom kunnen we net als in een echte bijeenkomst theorie bespreken, kennis en ervaringen delen, oefenen, feedback geven en ontvangen en experimenteren. Leren in de Virtual Classroom is vergelijkbaar met een klassikale training, maar sommige dingen zijn natuurlijk anders. Zo is het soms even wennen aan de techniek en zijn er deels andere werkvormen en opdrachten.

Wat kun je verwachten?

Persoonlijke aandacht van een deskundige docent Dit staat centraal in onze cursussen. Onze docenten en trainers zijn allemaal deskundig in het online lesgeven. Ze zijn flexibel en denken met je mee. Samen werken jullie aan jouw vragen en leerdoelen.

Groepslessen op vaste dagen en tijdstippen Je krijgt in groepsverband les op een vaste dag en tijd in de Virtual Classroom.

Slides of whiteboard In de Virtual Classroom zie je jouw docent en een slide of whiteboard, net als in een echt klaslokaal.

Interactie met docent en medecursisten Naast uitleg en instructie bestaan de lessen uit interactie met de docent en je medecursisten. Je kunt met elkaar praten en via chat overleggen en vragen stellen.

Samenwerken in kleine groepjes Daarnaast wordt er in kleine groepjes samengewerkt in aparte virtuele ‘kamers’.

Interactieve werkvormen en online opdrachten De docent zet verschillende interactieve werkvormen in en maakt gebruik van online opdrachten en toetsen.

Huiswerk en lesmateriaal in online leeromgeving Iedere week staat het huiswerk en lesmateriaal overzichtelijk in onze online leeromgeving voor je klaar.

Het aanbod past niet bij mijn leerdoelen. Is het mogelijk om een online cursus op maat te volgen?

Wil je graag een taal leren of een communicatievaardigheid onder de knie krijgen in je eigen tempo en omgeving, op de momenten die jou het beste uitkomen?

Ongeacht de taal die je wilt leren, of de vraag die je hebt. Bij ons vind je een passende online oplossing!Met onze online taal en communicatie maatwerktrainingen leer je op afstand én met persoonlijke begeleiding van een trainer. Door toepassing van online tools en de virtual classroom, krijg je het beste van twee werelden. Enerzijds de vrijheid om te leren waar het je het beste uitkomt, en anderzijds de luxe van een trainer die je motiveert en richtlijnen geeft op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt.

Ik wil informatie over een online maatwerktraining