kinderen doen proeven

Junior Science Lab

Speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University & Research Junior Science Labs. De kinderen gaan als echte onderzoekers te werk in de praktijkruimtes van de Universiteit.

Wat is Junior Science Lab en voor wie

Het Junior Science Lab (JSL) begint met een kort college van een wetenschapper en daarna ga je aan de slag in het laboratorium. Je gaat een onderzoek opzetten, uitvoeren en de resultaten bekijken. Net als echte onderzoekers dus!
Leerlingen van groep 6, 7 en 8 mogen zich inschrijven. Het lab is jullie terrein deze middag.

Wanneer, waar en hoe

Het Junior Science Lab is altijd in Mei op woensdagmiddag op de campus in Wageningen. Tijd: van 14:00 uur tot 16:30 uur. JSL telt als onderwijs, dus als je een continurooster hebt dan krijg je doorgaans wat eerder vrij van school.
Deelname kost €10,- per persoon, per JSL. Je mag je inschrijven voor meerdere JSL's, mits ze niet op dezelfde datum zijn.
Bij inschrijven moet meteen betaald worden!

De onderwerpen van Junior Science Lab 2017

JSL-Slimme Drones

Regio Amerongen: Lees ook dit bericht over Wageningse robotexperts

001 P1110908.JPG

Heb jij weleens een drone gezien? Drones zijn luchtvaartuigen zonder piloot. Tegenwoordig worden ze overal voor gebruikt en ze zijn zelfs al niet meer weg te denken. Ben jij benieuwd wat drones allemaal kunnen, hoe ze toegepast worden in het onderzoek bij ons op de Universiteit en hoe ze van die geweldige foto's kunnen maken?
Kom dan naar JSL-drones en je ervaart dan ook hoe het is om een echte dronepiloot te zijn. Wij dagen je uit een betere versie van onze drones te ontwerpen!

De middag begint om 14 uur en is om 16:30 afgelopen. Het kost €10,- per persoon. Nadat je bent ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie. Hopelijk zien we je op woensdag 17 mei. Tot dan!

JSL - Voedselfraude

Po 1310296.JPG

Je bent van harte welkom om samen met een wetenschapper het laboratorium in te duiken! Daar ga je als een echte onderzoeker aan de slag met voedsel. Klopt de informatie op de verpakking? Is er sprake van misleiding of nog erger, van voedselfraude?  Hoe test je die producten? Kan jij een fraudevrij menu samenstellen? En wat is er zo belangrijk aan etiketten? Jij bent een van de eersten die gaat werken met een nieuw apparaat, de Scio! Wil je weten wat dit is en wat je er mee kunt? Kom dan naar dit Junior Science Lab!

De middag begint om 14 uur en is om 16:30 afgelopen. Het kost €10,- per persoon. Nadat je bent ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie. Hopelijk zien we je op woensdag 17 mei. Tot dan!

JSL - Plantenzaden

P1310588.JPG

Ken jij de paprika, sperzieboon, sinaasappel, mango enzovoort… Misschien vind je ze lekker, maar heb jij je ooit afgevraagd wat er eigenlijk in een vrucht zit? In het laboratorium gaan we de vruchten helemaal uitpluizen en vinden we van alles. Je doet zelfs 'n DNA onderzoekje. Wat zit er in de vrucht, maar wil je ook weten waar het goed voor is? Dat ontdek je tijdens deze middag. Breng een vrucht mee, waar zaden in zitten.

De middag begint om 14 uur en is om 16:30 afgelopen. Het kost €10,- per persoon. Nadat je bent ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie. Hopelijk zien we je op woensdag 24 mei. Tot dan!

Foto's 2017

JSL - plantenzaden
JSL - voedselfraude
JSL- drones