Ons aanbod

Stel hier je vraag!

Altijd al een vraag aan een wetenschapper willen stellen? Stel hem hier! Medewerkers van de universiteit en van de pabo gaan hun best doen om jouw vraag te beantwoorden.

Kinderuniversiteit

Hoogleraren of wetenschappers van Wageningen UR geven college aan kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De Kinderuniversiteit is altijd de eerste woensdagmiddag van oktober.

Junior Science Lab

In het Junior Science Lab gaan kinderen van groep 6,7 en 8 van de basisschool als onderzoeker aan de slag op de universiteit.
JSL's zijn er eind mei - begin juni.

Senior Science Lab

Eén van de activiteiten die binnen het Senior Science Lab georganiseerd wordt, is de inspiratiemiddag voor pabo-studenten.

Lesmateriaal

Basisschoolleerkrachten, wetenschappers en pabostudenten ontwikkelden samen lespakketten en inspiratiekaarten voor de basisschool rondom thema's van Wageningen UR (Life Sciences).

Wetenschapper in de klas

Wat willen jouw leerlingen weten over planten, dieren, voeding of bijvoorbeeld klimaat? Nodig een wetenschappers van Wageningen University & Research uit.

Ontwerpwedstrijd

Ontdek-, onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor de bovenbouwgroepen van het basisonderwijs. De finale is altijd eind maart.

TOOL

De webapp TOOL is ontwikkeld voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 en werkt volgens het 7-stappenmodel van onderzoekend leren.

Jaarprogramma 2018-2019

Een overzicht van de activiteiten en het lesmateriaal die in het schooljaar 2018-2019 worden aangeboden.