Van koe tot kaas

In de lessenserie 'Van koe tot kaas'' voor groep 1 en 2 gaan de kleuters op zoek naar het antwoord op de vraag: 'waar komt mijn eten vandaan?' Ze ervaren wat er allemaal op de boerderij te beleven valt, zien de vele keuzemogelijkheden en misleidingen in een supermarkt en denken na over afval.

  • Doel: De leerlingen hebben na deze lessenserie inzicht gekregen in de herkomst van voedsel, ervaring opgedaan met het gebruiken van zintuigen, kritisch nagedacht en met elkaar gepraat over de grondstoffen en fabricage van de kaas, ervaring opgedaan met het product kaas en ervaren dat je in winkels kunt kiezen uit een groot aanbod.
  • Sluit aan bij kerndoelen: 35, 39, 41, 44
  • Geschikt voor: groep 1 en 2
  • Tijdsduur: 4 dagdelen, circa 12 uur

Dit lespakket is ontwikkeld door:

Merel Moorelisse, pabo-student van de Christelijke Hogeschool Ede

Met bijdrages van:

  • Doortje Tilleman, Sterappel, Lienden
  • Clariet Erbrink, Margrietschool, Wageningen
  • Els Hoetmer, ’t Palet, Opheusden 
  • Els Hegger, Wageningen University & Research