Wetenschapper in de klas volgens aanbod

Hoe haal je elektriciteit uit planten? Waardoor verkleurt je eten? Wat kunnen drones in de landbouw? Hoe houden we droge voeten? Wat willen jouw leerlingen weten over planten en dieren, voeding, het klimaat of ...? Wetenschappers van Wageningen University komen er graag in de klas over vertellen en doen natuurlijk ook onderzoekjes met de kinderen. Het lesaanbod is royaal. Kies een "wetenschapper in de klas" die bij jouw klas past!

Het aanbod

Wetenschapper in de klas 'volgens aanbod' wordt gegeven aan groep 5/6. Er is keus uit een vast, maar rijk aanbod aan lessen. De leerkracht is bij de les aanwezig, de school ligt in onze regio en de lesdatum wordt in overleg gekozen. Voor dit aanbod geldt een tarief van €75. Voor specifieke vragen zijn de kosten hoger. De voorwaarden voor schooljaar18-19 vind u hier.
Wageningse scholen kunnen één les per schooljaar gratis aanvragen dank zij de samenwerking met de Gemeente en NME "Het Groene Wiel". De inschrijving voor deze les moet via ónze inschrijfbutton gebeuren!

Elke les wordt 1x per schooljaar aangeboden. Na verloop van tijd staan er dus steeds minder lessen op het inschrijfformulier. Sommige lessen zijn daarna evengoed nog aan te vragen en ándere wensen zijn ook mogelijk. Bijvoorbeeld een les voor groep 7 of wat verder buiten de regio of een onderwerp passend bij een projectweek. Benader ons in dit soort situaties. (Mogelijk verandert de prijs.)

IMG_0751 95%.jpg

Inschrijven Wetenschapper in de Klas

Lees eerst álle voorwaarden zodat je weet of jouw klas in aanmerking komt voor de korting. Hieronder vind je de lesonderwerpen ingedeeld naar vier thema's: Plant - Dier - Omgeving - Voeding. Zit er iets voor jouw klas bij? Stel dan je besluit niet uit. Vraag de les aan en bespreek daarna met de wetenschapper de les en plan een datum.. Wil je een hele specifieke datum overleg dan éérst met ons, voordat je inschrijft.
OP=OP. Elke les wordt 1x per schooljaar aangeboden (soms 2x). Is een les aangevraagd, dan verdwijnt deze uit het inschrijfformulier en wordt daarna opgenomen in de tweede lijst hieronder. Voor de beschikbaarheid van deze lessen schrijf je een verzoek naar wetenschapsknooppunt@wur.nl.

Inschrijving nog niet open. Stuur je vraag of verzoek naar wetenschapsknooppunt@wur.nl

Wetenschapper in de klas 'Op maat'

Voor klassen die niet in aanmerking komen voor het gereduceerde tarief, zijn de lessen aan te vragen tegen een een aangepast tarief. Voor hele bijzondere verzoeken geldt het standaardtarief. Zo kunnen scholen buiten onze regio of leerkrachten met specifieke wensen, óók gebruik maken van het aanbod. Heb je belangstelling en/of andere wensen neem dan contact met ons op over de mogelijkheden en de kosten.
Naarmate er meer lessen aangevraagd zijn, groeit het aanbod hieronder en mindert het aanbod hierboven.

LESAANBOD AANVRAGEN VIA DE MAIL (uitvouwen)

Wil jij ook "Wetenschapper in de klas volgens aanbod" maar voldoe je niet aan de voorwaarden voor de korting of is de les van jouw keuze al vergeven (zie hieronder), informeer dan naar de mogelijkheden en kosten. Contactgegevens zie hier.