Kinderen meten de temperatuur van een wolk

Wetenschapper in de klas 'op maat'

Ga je een project of thema inplannen en ben je nog op zoek naar een leuke passende start of afsluiter? Denk dan aan een "wetenschapper in de klas op maat".
Neem vroegtijdig contact op met het wetenschapsknooppunt. We bespreken dan jullie wensen en onze mogelijkheden tot we een passende vorm hebben gevonden. De wetenschapper komt naar jullie locatie of de klas naar Wageningen University.

Let op: Neem ruim van tevoren (4 weken) contact met ons op als je dit bij een schoolproject in wilt plannen. Het kan soms even duren voordat we een geschikte wetenschapper hebben gevonden. De wetenschapper geeft de les. De leerkracht is aanwezig en heeft organisatorisch de leiding. Het maiximum aantal leerlingen is 28. Bij grotere klassen is extra ondersteuning vereist.

Kosten voor dit maatwerk: 150 euro per klas. De reistijd voor de wetenschapper is in principe minder dan 45 minuten. Bij grotere afstanden kan de klas naar de Campus van Wageningen komen.

Dit is waarom ik onderzoeker ben geworden: nieuwsgierig, gedreven, enthousiast en alles wat deze kinderen nu ook waren!

Lees meer over de leservaring van Ilse van Grevenhof.

Inspiratie lesonderwerpen

Inmiddels hebben wij een team wetenschappers die getraind zijn om les te geven op een basisschool en het heel leuk vinden om te komen. Zij kunnen vol passie vertellen over hun vakgebied. Er is keus uit meer dan 40 onderwerpen.
Hieronder vind je linkjes naar deze lessen. Zit er een passend onderwerp tussen, dan kunnen we redelijk snel een wetenschapper regelen. Meer maatwerk kost meer tijd.

  1. Onderwerpen die in 2017 aangeboden worden.
  2. Tijdens de Kinderboekenweek 2015 was er een aanbod 'wetenschapper in de klas'. Dat aanbod en die foto's zijn via deze link te bekijken.
  3. Ook de thema's van de 'Junior Science Labs' zijn geschikt om aan te vragen als 'wetenschapper in de klas': archief JSL.
  4. Bij de W&T-dag van André Kuipers waren er de volgende onderwerpen: workshops W&T-dag.