Activiteit

LEGO MINDSTORMS Challenge

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar en weet jij de meest waanzinnige robots te bouwen met LEGO MINDSTORMS? Laat zien hoe goed je bent en ga de strijd met andere Mindstormers aan tijdens de LEGO MINDSTORMS Challenge.

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO en Wetenschapsknooppunt Wageningen University, WUR Agro Food Robotics en Heren XVII
Datum

wo 11 juli 2018 13:30 tot 17:30

Locatie The Spot, Orion, gebouwnummer 103

Tijdens de 'European Agricultural Engineering Conference' die van 8 tot en met 12 juli in Wageningen plaatsvindt, komen knappe koppen uit de landbouwenginering samen om technologische ontwikkeling in de landbouw en biologische systemen aan elkaar te presenteren.

Voor de knappe koppen van de toekomst wordt tijdens de conferentie op woensdagmiddag 11 juli de LEGO MINDSTORMS* Challenge georganiseerd. De Challenge richt zich op leerlingen uit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs (8 tot en met 16 jaar) met een passie voor techniek. In totaal kunnen 15 teams van ieder 2 personen meedoen.

Je kon je tot 1 juli inschrijven, inmiddels zijn de inschrijvingen gesloten.

Wat gaan jullie doen?

Een kwartier voordat de wedstrijd begint krijg je de opdracht op papier en wordt deze uitgelegd en kun je vragen stellen. Vervolgens heb je 2 uur de tijd om je robot te bouwen. Er lopen scheidsrechters rond die zorgen dat alles goed verloopt en je op weg helpen als je vragen hebt. Je kunt voor allerlei onderdelen punten verdienen.

Na 2 uur mag je de robot loslaten op een parcours en worden de punten gescoord door een jurypanel van experts. Er zijn voorbeeldopgaven op deze pagina te downloaden die helpen om te snappen hoe het werkt met de puntentelling. De challenges zijn best pittig en zodanig dat het vrijwel onmogelijk is om alle punten te halen, maar we denken dat het voor iedereen haalbaar is om een behoorlijk aantal punten in de wacht te slepen.

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen.

Wil je je familie of vrienden meenemen? Uiteraard zijn supporters van harte welkom. Zorg er wel voor dat ze je niet storen tijdens de wedstrijd.

Lees de wedstrijdvoorwaarden goed door!

Voorlopig programma

13.30-14.00 Inloop en inrichten werkplek
14.00-14.15 Start: Uitleg wedstrijdopdracht
14.15-15.15 Wedstrijd deel I
15.15-15.30 Pauze – iets drinken en eten
15.30-16.30 Wedstrijd deel II
16.30-17.30 Finale demonstraties met aansluitend prijsuitreiking

* De LEGO MINDSTORMS Challenge die 11 juli op Wageningen campus plaatsvindt is geïnspireerd door de LEGO Mindstorms Challenge van het Heuvelrug Robot Event. Deze Challenge vindt plaats op zaterdag 30 juni in Amerongen.