Learn what's on your plate! Discover our online courses on nutrition

1 miljoen MOOC inschrijvingen

43 MOOCs die in totaal 152 keer zijn gestart, meer dan 135 docenten, 53 moderatoren, talloos ondersteunend personeel en 5 jaar tijd hielpen ons deze enorme mijlpaal van 1 miljoen studenten de MOOCs van Wageningen University & Research te bereiken.

Hartelijk dank aan jullie allemaal!

Wat zijn MOOCs?

MOOCs (Massive Open Online Course) zijn gratis online cursussen en open voor iedereen ter wereld om aan deel te nemen. Via, de Engelstalige, videocolleges leggen professoren en studenten op een toegankelijke manier verschillende onderwerpen uit zoals gezonde leefomgeving, circulaire economie en biobased productie. Dankzij MOOCs is academisch onderwijs voor iedereen over de hele wereld toegankelijk en steeds meer mensen merken het gemak en de flexibiliteit ervan.

This online course is the turning point for my future career
Voormalig student

Start je eigen online leertraject! Kies een gratis MOOC in jouw interessegebied

Beste MOOCs van 2019 genomineerd door edX

EdX heeft in 2019 twee MOOCs beloont met een nominatie voor beste MOOC van dat jaar, te weten: The Science of Beer en Sustainable Tourism: Rethinking the Future gekozen. Daarmee stonden deze cursussen in de top 10 wereldwijd, gekozen uit de 2600 in 2019 gestarte MOOCs.

The Science of Beer

Sustainable Tourism