Business Strategy and Operations in a Biobased Economy

MOOC

Business Strategy and Operations in a Biobased Economy

Help je bedrijf over te stappen op biobased grondstoffen en maak je bedrijfsvoering duurzaam én winstgevend. Leer hoe jouw bedrijf het hoofd kan bieden aan de vele strategische en operationele uitdagingen van een biobased circulaire economie.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

vr 21 juni 2019 tot do 5 maart 2020

di 3 december 2019 tot do 26 maart 2020

Locatie Online
Prijs Gratis
Certificaat Lesstof is gratis, certificaat na betaling

Over de cursus

In 2050 zal Europa een concurrerende biobased kringloopmaatschappij zijn met burgers die goed geïnformeerd zijn en kiezen voor een duurzame manier van leven. Deze burgers zullen hiermee bijdragen aan een economie die niet alleen voor banen zorgt, maar ook het welzijn van mens en milieu vergroot.
Vertaald uit het New Vision-document ‘The circular Bio-society in 2050’ van het Bio-based Industries Consortium.

Om een bijdrage te kunnen leveren aan de ‘Bio-society in 2050’ moet je weten hoe het bedrijfsmodel van een onderneming in een biobased circulaire economie eruitziet. Is samenwerking met andere bedrijven onontkoombaar om in deze sector succesvol te zijn? Welke operationele supply chain-uitdagingen moet je het hoofd bieden om een efficiënt en duurzaam productienetwerk te garanderen? En op welke manier kan bestuurlijke besluitvorming worden ondersteund door kwantitatieve methodes?

Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen en wil je de zakelijke kant van de biobased circulaire economie goed leren kennen? Volg dan deze gratis online cursus.

Deze MOOC bevat twee belangrijke zakelijke perspectieven. De lesstof begint met relevante strategische beleidsoverwegingen, zoals trends die invloed hebben op de transitie van bedrijven, waardeketens van een circulaire economie, samenwerking met meerdere stakeholders en de ontwikkeling van haalbare biobased bedrijfsmodellen. Daarna gaat de cursus verder met operationele overwegingen, zoals problemen met integraal ketenbeheer, verschillende soorten planningsproblemen waar je tegenaan kunt lopen en de ontwikkeling van beslissingsondersteuning voor het opzetten van biobased leveringsketens.

Kortom; wil je strategische en operationele vaardigheden opdoen om jouw bedrijf maatschappelijk verantwoord, duurzaam en winstgevend te maken.

MicroMasters programma Business and Operations for a Circular Bio-Economy

Deze MOOC maakt deel uit van de online MicroMasters Business and Operations for a Circular Bio-Economy. Deze MicroMasters bestaat uit een serie van drie cursussen en een afrondend capstone-project waarin je leert kansen te benutten en deze volop in te zetten bij de transitie van een fossiele economie naar een biobased economie. Bekijk de andere cursussen in het programma:

Naar de MicroMasters

Maak kennis met de docenten