Nutrition, Exercise and Sports

MOOC

Nutrition, Exercise and Sports

Leer meer over voeding, trainen en sport, en begrijp hoe voeding kan bijdragen aan trainingen en sportprestaties.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 8 oktober 2019 tot do 19 december 2019

di 19 november 2019 tot do 9 januari 2020

Duur 6 weken, 4-8 uur per week
Locatie Online
Prijs Gratis
Certificaat Lesstof gratis, certificaat na betaling

Cursusinhoud

Houd jij je bezig met sport en wil je beter begrijpen wat de rol van voeding is op prestaties en gezondheid? Wil je weten of bepaalde voedingsstrategieën relevant kunnen zijn voor je eigen sportprestaties en/of spieropbouw? Ben je diëtist, fysiotherapeut of sport- of gezondheidscoach en wil je je klanten een goed voedingsadvies kunnen geven? Of ben je geen van alle, maar wel geïnteresseerd in voeding en sport en wil je zelf onderbouwde beslissingen kunnen nemen over je dagelijkse voedingsinname?

Dan is deze online cursus echt iets voor jou!

Voeding is cruciaal voor een actief en gezond leven, voor effectieve trainingen en optimale prestaties. Tijdens deze cursus vertellen onderzoekers en docenten van Wageningen University & Research over de voedingskundige aspecten van training en sport. Wat zijn de basisbegrippen van inspanningsfysiologie en sportvoedingswetenschap? Hoe levert voeding brandstof bij het trainen voor verschillende soorten sport, zoals krachtsport, sprinten en duurinspanningen? En hoe dragen eiwitten bij aan skeletspiermassa en prestaties? In deze cursus leer je energiebehoeften in te schatten en krijg je inzicht in de concepten van thermoregulatie en vochtbalans. Je leert meer over de rol van micronutriënten en supplementen bij trainingsprestaties. Bovendien maak je kennis met een aantal gezondheidsvraagstukken die verband houden met trainen.

Ook leer je welke lessen we kunnen halen uit onderzoeksresultaten naar voeding en sport met betrekking tot het ouder worden: wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van extra eiwitten bij kwetsbare leeftijdsgroepen?

Let op: deze cursus vertelt je niet wat je precies moet eten. In plaats daarvan leer je de voedingskundige aspecten van trainen en sport te begrijpen. Zo kun je je eigen onderbouwde beslissingen nemen en voedingsadviezen en -claims kritisch beoordelen.

Deze cursus is met name nuttig voor:

• sport- en gezondheidscoaches, diëtisten en fysiotherapeuten
  • mensen die werkzaam zijn in de (sport)voedingsindustrie
  • al dan niet professionele sporters
  • iedereen met een gezonde honger naar kennis over voeding, trainen en sport

Ben je klaar voor de MOOC? Deze cursus bevat diverse interessante en inspirerende interviews met mensen die hun brood verdienen met voeding en sport. De cursus geeft je een fundamenteel inzicht in de relatie tussen voeding, trainen en sport. Ook bevat de cursus uitdagende opdrachten die je inzicht zullen geven in de voedingsbehoeften van en de prestatievoordelen voor (jouw) sporters, je klanten of jezelf.

Wat je gaat leren

• een aantal basisbegrippen uit de inspanningsfysiologie en sportvoedingswetenschap
  • belangrijke voedingskundige aspecten van trainen, zoals energie, koolhydraten & vetten, eiwitstofwisseling en vochtbalans
  • waarom bepaalde voedingsstrategieën kunnen bijdragen aan betere trainingen en sportprestaties