MOOC

Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition

Professor Sander Kersten leert je over macronutriënten en overvoeding en de invloed daarvan op de gezondheid. Deze online cursus wordt aangeboden als MOOC en maakt deel uit van het Professional Certificate Programme Nutrition and Health.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 2 november 2021 tot di 5 juli 2022

di 1 maart 2022 tot di 1 november 2022

Datum

di 1 maart 2022 tot di 13 september 2022

di 5 juli 2022 tot di 10 januari 2023

Duur 9 weken, 6-8 uur per week
Prijs € 165,00
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €165.
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

Voedsel speelt een centrale rol in onze samenleving, maar er zijn niet veel mensen die echt begrijpen wat het met ons lichaam doet. In deze MOOC leer je over voeding en de verregaande invloed ervan op je huidige en toekomstige gezondheid. Deze inleidende voedingscursus gaat in op het verband tussen voeding en gezondheid, waarbij de nadruk ligt op gezondheidsproblemen die samenhangen met te veel eten.

In deze cursus laat professor Sander Kersten van Wageningen University & Research je kennismaken met de chemische achtergronden van de drie macronutriënten vet, koolhydraten en eiwit. Je leert hoe macronutriënten worden opgenomen, opgeslagen en verbrand om energie te leveren, en je weet wat er tegenwoordig bekend is over de invloed van verschillende soorten vetten, koolhydraten en eiwitten op de gezondheid. Bovendien gaat het in de cursus over het energie-evenwicht (homeostase) en de regulering van lichaamsgewicht, en er wordt ruim aandacht besteed aan het onderwerp obesitas (ernstig overgewicht). Tot slot raak je vertrouwd met voedingsonderzoek en onderzoeksmethodes.

Er is geen specifieke voorkennis nodig. Met deze cursus doe je de nodige kennis en vaardigheden op om de overvloedige informatie over voeding en gezondheid beter op waarde te schatten en te interpreteren. Na het afronden kun je je kennis verdiepen met de cursus Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition.

Wat je gaat leren

  • Een brede blik op het gebied van voeding

  • Samenstelling van voedsel

  • Scheikundige basisprincipes van de macronutriënten vet, koolhydraten en eiwit

  • Hoe macronutriënten worden opgenomen, opgeslagen en verbrand en wat voor invloed ze kunnen hebben op de gezondheid

  • Hoe je de overvloedige informatie over voeding en gezondheid beter op waarde kunt schatten en kunt interpreteren

Professional Certificate Programme Nutrition and Health

Deze MOOC maakt samen met de MOOC Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition deel uit van het Professional Certificate Programma Food, Nutrition and Health waarin je meer leert over voeding, voedingsmiddelen en de invloed van je voedingspatroon op je gezondheid.

Lees meer

Maak kennis met de docent

Andere interessante MOOCs

Vind je deze MOOC interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs:

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

//wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f