Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition

MOOC

Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition

Je leert van Wageningse tophoogleraren over micronutriënten en ondervoeding en de invloed daarvan op mensen. Deze gratis online cursus wordt aangeboden als MOOC en maakt deel uit van het Professional Certificate Programme Nutrition and Health.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

ma 20 januari 2020 tot do 11 juni 2020

ma 20 januari 2020 tot do 8 oktober 2020

vr 12 juni 2020 tot do 4 februari 2021

di 3 maart 2020 tot do 2 juli 2020

di 7 juli 2020 tot do 29 oktober 2020

di 3 november 2020 tot do 25 februari 2021

Duur 7 weken, 6-8 uur per week
Certificaat Lesstof gratis, certificaat na betaling

Over de cursus

Voedsel speelt een centrale rol in onze samenleving, maar er zijn niet veel mensen die echt begrijpen wat het met ons lichaam doet. Leer meer over voeding en de verregaande invloed ervan op je huidige en toekomstige gezondheid. De cursus gaat specifiek over ondervoeding en micronutriënten. Het hooglerarenteam van Wageningen University & Research laat je kennismaken met vitamines en mineralen en hun rol voor de gezondheid.

In de online cursus worden het gehalte aan micronutriënten in voedsel en de rol van de verschillende micronutriënten in het lichaam behandeld. Daarnaast komt aan bod wat voor effect gebrekkig voedsel kan hebben op de gezondheid van mensen. Daarbij gaat het in het bijzonder over wereldwijde honger en ondervoeding.

Hoewel er geen voorkennis vereist en nodig is sluit deze cursus wel goed aan op de MOOC Macronutrients and Overnutrition.

Wat je gaat leren

• Basischemie van vitamines en mineralen
  • Samenstelling van voedsel
  • De rol van vitamines en mineralen in het lichaam
  • Het effect van ondervoeding op de wereldwijde ziektelast
  • Strategieën om de voedingstoestand te verbeteren en ondervoeding te bestrijden

Professional Certificate Programme Nutrition and Health

Deze MOOC maakt, samen met de Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition, deel uit van het Professional Certificate Programme Nutrition and Health waarin je meer leert over voeding, voedingsmiddelen en de invloed van je voedingspatroon op je gezondheid.

Maak kennis met de docenten

Andere interessante MOOCs

Vind je deze MOOC interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs: