Circular Fashion: Design, Science and Value in a Sustainable Clothing Industry

MOOC

Circular Fashion: Design, Science and Value in a Sustainable Clothing Industry

De beginselen van circulaire mode ontrafeld: leer over circulariteit in alle stappen van de modewaardeketen. Van innovatieve materialen en circulair design tot nieuwe verdienmodellen.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 22 oktober 2019 tot do 20 februari 2020

di 21 januari 2020 tot do 12 maart 2020

Duur 5 weken, 4-6 uur per week
Locatie Online

De mode-industrie heeft een grote invloed op de wereldeconomie. Inmiddels wordt steeds meer bekend over de vaak schadelijke gevolgen van deze branche voor maatschappij en milieu. Overal ontstaan nieuwe initiatieven om mode duurzamer te maken, van recycling en upcycling tot kleding van composteerbare materialen. Circulariteit is echter een complex gegeven. Wat zal de toekomst ons brengen? Gaan we onze kleding composteren in onze eigen tuin?

Deze online cursus is een uitgebreide inleiding op circulaire mode, gepresenteerd door zo'n dertig verschillende experts uit de academische wereld en de alledaagse praktijk. Met deze unieke samenwerking tussen Wageningen University & Research, ArtEZ University of the Arts en tal van deskundigen leer je meer over de talloze factoren die een rol spelen in de transitie naar een circulaire mode.

Wat je gaat leren

Na deze cursus ben je bekend met de kernconcepten en instrumenten die je helpen om beter inzicht te krijgen in circulaire economie in de modebranche. Door dieper in te gaan op de uitdagingen in verband met recycling, circulair ontwerpen, biobased innovatie voor alternatieve textiele materialen en circulaire verdienmodellen leer je wat er nodig is om deze markt duurzaam te innoveren.

Aan het eind van deze cursus:

• heb je inzicht in de rol van duurzaamheid en circulariteit binnen de modebranche;
  • begrijp je het belang van ontwerp met het oog op de latere recycling van kleding;
  • ben je in staat om te beoordelen of nieuwe biobased materialen geschikt zijn als textiel en begrijp je welke veranderingen in productieprocessen nodig zijn;
  • ben je in staat een alternatief te formuleren voor de huidige denkwijze en mindset in de modebranche om zo bij te dragen aan de transitie naar circulaire mode;
  • heb je inzicht in economische paradigma's en nieuwe vormen van waardecreatie voor een circulaire modebranche.

Voor wie?

Deze cursus biedt ontwerpers, retailers, wetenschappers en iedereen die werkzaam is in de modebranche of belangstelling heeft voor mode holistische inzichten in de complexe uitdagingen van circulaire mode. De cursus stimuleert je om binnen je persoonlijke en/of professionele leven de transitie naar circulariteit in gang te zetten. Wij brengen kunst, design en wetenschap samen om een egocentrische benadering van mode te overstijgen en in plaats daarvan te starten vanuit een focus die gericht is op ecosystemen. Leer de theorie, begrijp de praktijk en begin je eigen circulaire mode-reis. Sluit je aan bij de beweging naar een circulaire fashionindustrie!

Lees meer en schrijf je in op edX