Online programma: Sustainable Tourism

Wist je dat de toeristische sector wereldwijd een van de grootste sectoren is? Deze sector wordt geconfronteerd met vele uitdagingen, met als belangrijkste de verduurzaming van de sector.

Over het online programma Sustainable Tourism

Het maatschappelijke belang van het toerisme is in de afgelopen decennia sterk toegenomen. Volgens de World Travel and Tourism Council vertegenwoordigt het toerisme wereldwijd ruim 9% van het bruto binnenlands product (BBP) en is deze sector goed voor bijna 8% van de banen. Maar toerisme is meer dan alleen een krachtige economische factor. Deze sector reageert zeer sterk op grote wereldwijde veranderingen op cultureel, politiek, technologisch en milieutechnisch vlak. Het toerisme beïnvloedt de kwaliteit van leven en het welzijn van mensen en regio's en speelt een belangrijke rol bij de gemeenschaps-, regionale en stedelijke ontwikkeling. De verduurzaming van het toerisme komt de hele gemeenschap ten goede.

Meld je nu aan voor dit programma en help het toerisme groener te maken!

In dit programma leer je over de ontwikkelingen in het toerisme en de onderlinge samenhang van toerisme, economie, maatschappij en milieu. Daarnaast leer je over de verschillende vormen van duurzaam toerisme, zoals ecotoerisme.

Baanvooruitzichten

  • De toerismesector is een van de grootste sectoren ter wereld!
  • In de Europese Unie zijn zo'n 12 miljoen mensen werkzaam in de toerismesector en dat aantal neemt nog steeds toe.
  • De reis- en toerismesector is een van de grootste economische sectoren. Er is dan ook altijd behoefte aan kundige mensen met een vernieuwende kijk op deze sector.

Inhoud van het online programma Sustainable Tourism

Dit online programma voor professionals bestaat uit twee MOOCs die in willekeurige volgorde kunnen worden gevolgd. De studiebelasting is ongeveer 6-8 uur per week per cursus en een MOOC duurt ongeveer 5-6 weken. Uiteraard kun je zelf bepalen wanneer en hoe snel je studeert. De totale duur verandert dan mee.

      Inschrijven

      Ge├»nteresseerd? Ga dan naar EdX voor meer informatie, en schrijf je in.