Free online courses for students and staff: edX remote Access Program

Gratis online cursussen voor studenten en medewerkers: edX remote Access Program

Een groot aantal edX partners hebben de handen ineengeslagen om elkaars studenten en medewerkers de mogelijkheid te bieden om geheel kosteloos cursussen te volgen tijdens de coronacrisis. Wageningen steunt dit initiatief, waardoor iedereen met een WUR-account volledige toegang krijgt tot een van de vele online cursussen van instellingen zoals de TU Delft, Harvard, MIT, RWTH Aachen University, Tecnológico de Monterrey, en vele anderen.

Hoe het werkt

Alle cursussen in het edX Remote Access Program zijn voor iedereen met een WUR-account beschikbaar, zowel studenten als medewerkers. EdX cursussen stellen altijd een deel van de cursus gratis beschikbaar, zodat je vast een kijkje kunt nemen voor je besluit een upgrade te nemen zodat je de gehele cursus kunt volgen. Nu hoef je niet voor de upgrade te betalen, je stuurt eenvoudig een email en ontvangt een toegangscode.

  • Zie deze lijst van deelnemende instellingen. Als je op een naam klikt zie je de volledige lijst met de cursussen die door deze instelling worden aangeboden. Bekijk het overzicht en selecteer de cursus die bij je past.
    • Update 20 mei: 100 extra cursussen van andere universiteiten zijn aan dit initiatief toegevoegd.
  • Schrijf je in voor de cursus (als je die nog niet hebt, moet je eerst een edX account aanmaken).
  • Er wordt gevraagd of je gebruik wilt maken van de audit track (gratis) of het verified track (betaald). Kies voor de audit track.
  • Veel cursussen worden aangeboden op basis van je eigen tempo. Dat wil zeggen dat je meteen kunt starten (of even wachten, wat je maar wilt). Omdat je voor de ‘audit track’ gekozen hebt, zul je snel merken dat niet alle inhoud beschikbaar is. Om volledige toegang te krijgen en een edX Verified Certificate te ontvangen na afloop van de cursus stuur je eenvoudig een email aan wageningen.x@wur.nl met de URL van de door jou gekozen cursus om een gratis toegangscode te ontvangen.
  • Je ontvangt van het Open & Online team de volgende werkdag je toegangscode.
  • In het cursusvenster zie je vele buttons en linkjes waar staat ‘upgrade now’. Klik op één ervan en vul je code in bij de betaalmodule. Je hoeft géén credit kaart informatie in te voeren.

Kijk ook even op de edX instructie hoe je de code gebruikt. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan even een berichtje aan wageningen.x@wur.nl.

Voor medewerkers

Deze cursussen zijn beschikbaar voor iedereen met een WUR-account, dus ook voor medewerkers. Nu vele van ons thuis werken is dit misschien hét moment om eens een kijkje te nemen bij het enorme aanbod, en een onderwerp te kiezen waar je altijd al meer over wilde weten.

EdX biedt normaliter al veel academische cursussen aan, maar er zijn ook cursussen zoals Learn to program in Java, Visualizing data with Excel, Designing and Creating Skirts, Ancient Masterpieces of World Literature, Strategic Management en vele anderen!

Het maakt niets uit of je je persoonlijke of zakelijke vaardigheden wilt verbeteren, of dat je gewoon belangstelling hebt voor een specifiek onderwerp, er is altijd wel een cursus die bij je past. Let wel op: je moet je vóór 30 juni 2020 inschrijven en je code gebruiken. Zodra je de code hebt gebruikt heb je toegang tot de volledige cursus. Binnen de cursusomgeving vind je de specifieke deadlines voor elke cursus.

Voor studenten

Soms wil je gewoon voor de lol een cursus volgen, of wil je specifieke kennis of vaardigheden ontwikkelen. Gebruik deze kans daarvoor! Voor sommige edX cursussen kun je ook studiepunten ontvangen voor je studieprogramma. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Cursussen waarvoor studiepunten gegeven worden:

Er zijn twee mogelijkheden om studiepunten te krijgen voor je online cursus:

Handig om te weten

De gratis toegangscodes zijn geldig tot 30 juni 2020. Het is daarom belangrijk de code vóór die datum te gebruiken, maar je hoeft de cursus niet te starten of af te maken voor die datum.  Check altijd de edX website voor de juiste deadlines bij jouw cursus.

We verstrekken de codes op basis van ‘fair use’. Mocht je meer dan twee codes willen, motiveer dan je aanvraag.

EdX heeft vele cursussen en opties. Als je edX nog niet kent, lees dan eerst de edX belangrijke informatie.

Vrijwel alle cursussen die door onze partners worden aangeboden binnen het Remote Access Program zijn in dit initiatief opgenomen, maar er kunnen uitzonderingen zijn. Je kunt de toegangscode niet gebruiken voor een volledig Masters programma, noch voor een vakopleiding. De cursussen binnen de MicroMasters zijn wél opgenomen evenals cursussen die binnen Professional Certificate Program vallen. Lees de edX belangrijke informatie om te weten wat de verschillen zijn en hoe je een uitzondering binnen de catalogus kunt herkennen.