Free online courses for students and staff: edX remote Access Program

Gratis online cursussen voor studenten en medewerkers: edX remote Access Program

Van april tot juni 2020 heeft Wageningen University & Research meegedaan aan het edX Remote Access Programme. Studenten en medewerkers van de WUR konden hierdoor gratis een MOOC volgen in de verified track. Het Remote Access Programma is nu geëindigd, wat betekent dat er geen coupon codes meer aangevraagd kunnen worden. Wel is het nog steeds mogelijk voor studenten om ECTs voor MOOCs aan te vragen.

Voor studenten: MOOCs voor credits

Soms wil je gewoon voor de lol een cursus volgen, of wil je specifieke kennis of vaardigheden ontwikkelen. Gebruik deze kans daarvoor! Voor sommige edX cursussen kun je ook studiepunten ontvangen voor je studieprogramma. Hoe dat werkt lees je hieronder. 

Cursussen waarvoor studiepunten gegeven worden:

Er zijn twee mogelijkheden om studiepunten te krijgen voor je online cursus:

Handig om te weten

De gratis toegangscodes waren geldig tot 30 juni 2020. Codes moesten vóór deze datum geactiveerd worden, maar cursussen hoefden niet gestart of afgerond te worden voor die datum. Check altijd de edX website voor de juiste deadlines bij jouw cursus. 

Als je alsnog een MOOC wilt volgen en hiervoor credits wilt ontvangen, kijk dan eens naar het Virtual Exchange Programma.