Waarom online studeren?

Wageningen University & Research zet volop in op de kansen die online onderwijs biedt. Voor scholieren, studenten en werkende professionals worden steeds meer online opleidingen gemaakt zodat iedereen kan profiteren van flexibele, online toegang tot kennis.

Altijd en overal toegang

Een online cursus kun je altijd en overal volgen. Je hebt alleen een stabiele internetverbinding nodig. Doordat de materialen altijd beschikbaar zijn, kun je in je eigen tempo en in je eigen omgeving leren. Dat is ideaal voor professionals die naast hun drukke baan bijscholing zoeken en voor onze eigen studenten die makkelijker vakken kunnen combineren.

Online studeren doe je samen

Online studeren is niet hetzelfde als individueel studeren. Van elkaar kun je enorm veel leren en daarom zijn ook de online vakken zo gemaakt dat er interactie is. Je werkt samen met je medestudenten en de docenten en onderzoekers van Wageningen University & Research. Er is altijd ruimte voor online groepswerk, discussies op het forum en om elkaar feedback te geven, bijvoorbeeld door peer reviews.

Geef je carrière een boost

De flexibiliteit die online onderwijs biedt is perfect voor iedereen die een volgende carrièrestap wil maken, op zoek is naar bijscholing of uit interesse meer wil leren over een onderwerp. Je kunt je huidige kennis opfrissen, verbreding of verdiepende kennis opdoen in je vakgebied zonder in de collegebanken te hoeven zitten. Hiermee wordt je een life long learner.

Een diploma, studiepunten of een certificaat

Voor de meeste online cursussen krijg je een certificaat bij succesvolle afronding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de MOOCs (Massive Open Online Courses). Deze zijn open voor iedereen en je hoeft dus niet te voldoen aan toelatingseisen om te kunnen starten.

Daarnaast is het ook mogelijk om online te studeren voor een volwaardige Master of Science diploma met een online Master. Dit diploma is gelijk aan dat van studenten die op de campus in Wageningen studeren, alleen de vorm is anders en daardoor juist geschikt om te combineren met een baan, gezinsleven of gewoon omdat je parttime wilt studeren.

Eerst online studeren en daarna doorstromen naar een masteropleiding kan vanuit de MicroMasters. Hiermee behaal je 24 studiepunten van de Master door middel van online vakken. Je hebt dan alvast een aantal specialistische vakken binnen waarvoor je vrijstelling krijgt bij het doorstromen naar het campusonderwijs. Dat is geen verplichting, in de MicroMasters doe je specialistische kennis op die ook op zichzelf inzetbaar is voor een volgende stap in je carrière of als online bijscholing.

Check out Wageningen University & Research's courses