PWS-dag

Tijdens een profielwerkstukdag bij Wageningen University & Research leer je alles over het maken van een goede onderzoeksvraag en kun je vragen stellen over je profielwerkstuk. De PWS-dagen worden georganiseerd voor leerlingen uit 4/5 havo en 4/5/6 vwo.

Wanneer zijn de PWS-dagen?

De eerstvolgende profielwerkstukdagen zijn weer in het voorjaar.

Geef me een seintje als er nieuwe PWS-dagen zijn

Persoonlijk info
Keep me informed BSc NL PWS

  Programma PWS-dagen

  Samen met studenten van Wageningen University & Research ga je in één middag op zoek naar een goede onderzoeksvraag en leer je hoe je een onderzoek op moet zetten en bronnen moet zoeken. Je volgt een kort college over het formuleren van je onderzoeksvraag, onderzoeksopzet en bronnen zoeken. Vervolgens ga je in groepjes hieraan werken begeleid door Wageningse studenten.

  Uiteindelijk ga je met een onderzoeksvraag, een onderzoeksopzet of relevante bronnen naar huis, afhankelijk van hoe ver je bent met je PWS.

  Alle workshops vinden plaats op de campus van Wageningen University & Research van 12:30 – 16:30 uur.

  Junior College Food for Mars & Moon

  Voor de PWS-dag van 9 oktober kun je ook meedoen met het gratis Junior College Food for Mars & Moon. In dit college vertelt onderzoeker Wieger Wamelink of we voedsel kunnen verbouwen op mars of de maan.

  Let op: hier moet je jezelf los voor aanmelden. Interesse? Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

  Meer informatie over het Junior College

  Profielwerkstukwedstrijd

  Het Wageningen Youth Institute organiseert ieder jaar een profielwerkstukwedstrijd.

  Doe ook onderzoek naar de grootste uitdaging van deze eeuw: ‘Hoe voeden we de wereld?’ en maak kans op een reis naar de Verenigde Staten!

  Meer informatie over de PWS-wedstrijd