Wageningen University & Research Rankings

Rankings

Voor veel Nederlandse en vooral internationale studenten zijn de rankings van universiteiten van grote invloed op hun studiekeuze. Omdat er veel verschillende rankings zijn is het niet altijd duidelijk hoe belangrijk een ranking is en wat deze meet. We leggen graag uit wat de belangrijkste rankings zijn, wat ze meten én hoe de universiteit bij deze rankings scoort.

Keuzegids Universiteiten

#1 Universiteit in Nederland

Keuzegids Universiteiten 2018

De Keuzegids Ranking vergelijkt verschillende Nederlandse universiteiten. Wageningen University & Research is in 2017 voor de 13e keer op rij uitgeroepen tot beste universiteit in Nederland. De beste bachelorstudies zijn Plantenwetenschappen, Communicatiewetenschappen en Bos- en Natuurbeheer.

Nieuws: Wageningen University & Research voor dertiende jaar de beste

Times Higher Education World University Rankings

#64 in de wereld

Times Higher Education World University Rankings 17-18

De Times Higher Education World University Rankings beoordelen universiteiten van wereldklasse op 13 indicatoren, verdeeld over 5 groepen: lesgeven (30%), onderzoek (30%), citaties (30%), internationaal perspectief (7,5%) en inkomen uit bedrijfsleven (2,5%). Wageningen University & Research neemt op deze lijst van 400 universiteiten plaats 64 in. In deze lijst behoort Wageningen University & Research tot de top 10% in de groepen lesgeven, onderzoek, internationaal perspectief en inkomen uit bedrijfsleven.

QS Ranking

#124 in de wereld

QS World University Rankings 2018

QS brengt sinds 2004 de World University Rankings uit, waarbij 700 universiteiten worden geĆ«valueerd en waarvan een top 400 wordt gevormd. 

Dit gebeurt op basis van de volgende criteria: academische reputatie, reputatie als werkgever, student:faculteit ratio, citaties per faculteit en de internationale faculteit:student ratios. Wageningen University & Research staat op de 124e plaats in de ranking.

National Taiwan Ranking

#1 op Agrarisch gebied

National Taiwan Ranking 17-18

De National Taiwan Ranking vergelijkt meer dan 300 universiteiten op kwaliteit, impact en productiviteit van onderzoekers om prestaties van wetenschappelijke artikels in kaart te brengen. Volgens NTU is Wageningen de nummer 1 op agrarisch gebied en #148 in de algemene ranglijst.

National Taiwan Ranking Environment Ecology

#1 in Environment & Ecology

National Taiwan Ranking 17-18

Volgens de National Taiwan Ranking is Wageningen ook de nummer 1 op het gebied van Environment & Ecology. In de categorie Plant & Animal Sciences staat de universiteit op nummer 2.

QS World University Rankings

#1 in Agricultuur & Bosbouw

QS World University Rankings 2017

In de QS World University Rankings staat Wageningen op de 1e plaats op het gebied van Agricultuur & Bosbouw.

QS World University Rankings

#6 Omgevingswetenschappen

QS World University Rankings 2017

Ook scoort Wageningen hoog op het gebied van Omgevingswetenschappen. Hier staat de universiteit op de 6e plaats in de wereld.

Shanghai Ranking

#101-150 in de wereld

[5-8 in Nederland]
Academic Ranking of World Universities 2017

Deze lijst is ook bekend als de Shanghai Ranking. In deze ranking worden uit een selectie van 1200 universiteiten de beste 500 bepaald aan de hand van 6 indicatoren: aantal onderscheiden alumni (10%) en stafleden (20%), veel geciteerde onderzoekers (20%), aantal onderzoeken (20%), publicaties in vooraanstaande tijdschriften (20%) en onderzoekskosten (10%). In deze lijst is Wageningen University & Research een van de beste 150 universiteiten in de wereld.

Shanghai Ranking Food Science Technology

#1 Voedingswetenschappen

Academic Ranking of World Universities 2017

In de Shanghai Ranking op het onderwerp Food Science & Technology staat de universiteit op de eerste plaats. Op het totale gebied van Life & Agriculture Sciences is Wageningen #36.